14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
kešer

FOTO Općina Kalnik kupila kuće u Vojnovcu Kalničkom, planiraju obnovu i prenamjenu u muzej Kalničkih plemenitaša
F

Ne propustite

Mladen Kešer, načelnik Općine Kalnik danas je zajedno s direktorom Komunalnog poduzeća Željkom Carom obišao kuće u Vojnovcu Kalničkom, kuće koje je Općina kupila za namjenu društvenog doma Vojnovec Kalnički.

Načelnik Kešer je ukratko iznio svoje vizije uređenja prostora predsjedniku MO Vojnovec Kalnički Franji Mrvčiću koji će uskoro sazvati zbor građana.

Najavio je tako da će dvije kamene kuće zadržati svoj izborni oblik kalničke arhitekture, jedino će ih obnoviti u izvornom obliku i služit će kao muzej Kalničkih plemenitaša.

– Veliku kuću ćemo preurediti, u donjem dijelu će biti dvorana za potrebe mjesta, a na prvom katu i potkrovlju uredit ćemo sobe za turizam. U dvorištu će se urediti dječje igralište sa spravama koje će biti ograđeno – rekao je Kešer.

– Nažalost morali smo napustiti lokaciju bivšeg zajedničkog Društvenog i vatrogasnog doma Vojnovca i Hižanovca jer nikako nismo mogli postići zajednički jezik s Općinom Sv. Petar Orehovec i pojedincima iz Hižanovca. Općini Sv. Petar Orehovec poklanjamo sva naša ulaganja i ništa ih ne tražimo, spremni smo selu Hižanovec i dalje pomagati kao dobri susjedi, ali se više ne damo vući za nos – poručio je Mladen Kešer.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zlatna od glave do pete, ova žena ruši sve mitove o godinama, nama je baš mrak!

Pa godine ovo, pa godine ono. Što se smije, a što se ne smije nositi. Ma da... Žene budite...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×