kešer

FOTO Općina Kalnik kupila kuće u Vojnovcu Kalničkom, planiraju obnovu i prenamjenu u muzej Kalničkih plemenitaša

11:55h
0
Foto: Mladen Kešer
Foto: Mladen Kešer

Mladen Kešer, načelnik Općine Kalnik danas je zajedno s direktorom Komunalnog poduzeća Željkom Carom obišao kuće u Vojnovcu Kalničkom, kuće koje je Općina kupila za namjenu društvenog doma Vojnovec Kalnički.


Načelnik Kešer je ukratko iznio svoje vizije uređenja prostora predsjedniku MO Vojnovec Kalnički Franji Mrvčiću koji će uskoro sazvati zbor građana.

Najavio je tako da će dvije kamene kuće zadržati svoj izborni oblik kalničke arhitekture, jedino će ih obnoviti u izvornom obliku i služit će kao muzej Kalničkih plemenitaša.

– Veliku kuću ćemo preurediti, u donjem dijelu će biti dvorana za potrebe mjesta, a na prvom katu i potkrovlju uredit ćemo sobe za turizam. U dvorištu će se urediti dječje igralište sa spravama koje će biti ograđeno – rekao je Kešer.

– Nažalost morali smo napustiti lokaciju bivšeg zajedničkog Društvenog i vatrogasnog doma Vojnovca i Hižanovca jer nikako nismo mogli postići zajednički jezik s Općinom Sv. Petar Orehovec i pojedincima iz Hižanovca. Općini Sv. Petar Orehovec poklanjamo sva naša ulaganja i ništa ih ne tražimo, spremni smo selu Hižanovec i dalje pomagati kao dobri susjedi, ali se više ne damo vući za nos – poručio je Mladen Kešer.

čitam...