OSOBE S INVALIDITETOM

FOTO Petra Čolig Šarić uspješno završila edukaciju, Udruga Osmijeh – terapijsko jahanje dobila novoga instruktora

Edukacija je bila nadogradnja i zaokruživanje prikupljenog znanja koje je Petra prikupljala volontirajući u provedbi terapijskog jahanja u Konjičkom klubu Koprivnica, a kasnije u Udruzi.

08:41h
0
Foto: Osmijeh - udruga za terapijsko jahanje

Udruga Osmijeh – terapijsko jahanje uz voditelja jahanja za osobe s invaliditetom sada ima i instruktora aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom.

Petra Čolig Šarić uspješno je završila edukaciju koja se održala u Osijeku, a organiziralo ju je i provelo Učilište OBRIS te Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja MOGU iz Osijeka. Edukaciju je završilo i drugih 14 kandidata.

Edukacija je bila nadogradnja i zaokruživanje prikupljenog znanja koje je Petra prikupljala volontirajući u provedbi terapijskog jahanja u Konjičkom klubu Koprivnica, a kasnije u Udruzi. Sudjelovala je u organizaciji i provedbi aktivnosti pomoću konja za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Aktivnosti pomoću konja u Udruzi trenutno polazi 26 korisnika, pri čemu svaki dolazi jednom tjedno. Aktivnosti se provode uz kobile imena Camilla i Dorina. Partner programa je i Udruga Latice koja pomaže u sufinanciranju provedbe programa za svoje članove putem projekta odobrenog od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Foto: Osmijeh – udruga za terapijsko jahanje
Foto: Osmijeh – udruga za terapijsko jahanje
Foto: Osmijeh – udruga za terapijsko jahanje
Foto: Osmijeh – udruga za terapijsko jahanje

čitam...