AKCIJA

FOTO Pfizerovo cjepivo protiv koronavirusa danas je u Križevcima primilo 930 građana

U srijedu 17. ožujka cijepljenje se nastavlja u Svetom Petru Orehovcu.

14:47h
0
img
Foto: Grad Križevci

Danas je nastavljeno cijepljenje stanovnika Koprivničko-križevačke županije. Županijski Stožer civilne zaštite objavio je kako je Pfizerovo cjepivo u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima primilo 930 građana.

Podršku akciji cijepljenja dali su župan Darko Koren i njegov zamjenik i načelnik županijskog Stožera Ratimir Ljubić, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i njegov zamjenik i načelnik križevačkog Stožera Mario Martinčević, kao i predsjednica županijskog Društva Crvenog križa i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus te ravnateljica Županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla.

U srijedu 17. ožujka cijepljenje se nastavlja u Svetom Petru Orehovcu, i to za mještane općina Sveti Petar Orehovec, Kalnik i Gornja Rijeka. Priprema se, poručuju, i punkt u Goli za 19. ožujka te u Koprivnici 20. ožujka.

– Cilj je cjepivom ravnomjerno pokriti područje županije, a raspored ovisi o dinamici zaprimanja cjepiva. Županijski Stožer poziva građane da se za cijepljenje nastave prijavljivati kod svojih liječnika obiteljske medicine, zahvaljuje svim zdravstvenim djelatnicima na požrtvovnosti i trudu koji ulažu u provođenje cijepljenja, kao i u očuvanje zdravlja te poziva sve stanovnike da i dalje budu odgovorni i pridržavaju se svih epidemioloških mjera – poručuju.