Osim sportskog dijela ponosni smo i na onaj kulturni kojim djecu potičemo da se bave kreativnim stvarima, da pišu i crtaju vezano uz sportsku tematiku, da rade transparente te ih učimo fer ponašanju i navijanju na sportskom terenu – istaknula je Jadranka Lakuš, koordinatorica projekta.

Ines Kolar i Ivijan Svržnjak, učenici osmih razreda, pobjednici su Lino višebojca koji se danas, u četvrtak, održao u dvorani koprivničke gimnazije Fran Galović, a čiji je domaćin bila koprivnička osnovna škola Braća Radić.

Lino višebojac održava se već desetu sezonu zaredom, a učenici su se natjecali u pojedinačnim sportovima poput gađanja košarkaškog obruča, rukometnih sedmeraca, nogometnih penala, skoku u dalj i trčanju pri čemu su im pomagali poznati sportaši koji su se odazvali ovom zanimljivom sportskom natjecanju.

Ove godine to su bili hrvač Filip Frankol, peti u svijetu i osmi u Europi u konkurenciji kadeta, zatim Vinko Međimorec, nogometaš Slaven Belupa, Ana Nikšić, rukometašica Podravke Vegete i hrvatska reprezentativka te veslač Damir Martin, svjetski i europski prvak.

– Osim sportskog dijela ponosni smo i na onaj kulturni kojim djecu potičemo da se bave kreativnim stvarima, da pišu i crtaju vezano uz sportsku tematiku, da rade transparente te ih učimo fer ponašanju i navijanju na sportskom terenu – istaknula je Jadranka Lakuš, koordinatorica projekta.

Tom prilikom, proglašeni su i najbolji kreativni radovi. Najbolji literarni rad napisala je Ena Omrčen-Čeko, dok su najbolje maske izradili Vito Ruk i Lea Horvat.
I dok su natjecatelji s nestrpljenjem očekivali početak natjecanja, za dobru atmosferu pobrinuo se školski zbor, plesna grupa i mali recitatori.

– Jako sam uzbuđena. Bit će odlično. Ovdje ima puno boljih djevojčica od mene, ali jako ću se potruditi – rekla je prije natjecanja Enija Sever.
Veliko oduševljenje i nestrpljivost prije samog početka pokazao je i Karlo Hlevnjak.

– Očekujem puno zabave. Ipak smo svi mi djeca i tu smo da se zabavimo. Konkurencija osmih razreda je vrlo jaka jer smo svi sportaši – dodao je Karlo.

Na ovom natjecanju bilo je 12 djevojčica i 12 dječaka, a natječu se učenici od petih do osmih razreda, dok oni najmlađi, od prvog do četvrtog, sudjeluju u zabavnim igrama. Ovo je 237 izdanje višebojca, a u svakoj školskoj godini održi se 24 natjecanja nakon kojih slijedi veliko finale.

čitam...