17.6 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
radost slikanja uz glazbu

FOTO Pogledajte tko je sve izlagao u Lisinskom
F

Ne propustite

Ema Krapinec, Mia Marković, Vita Gašparić, Emanuel Bunić, Ida Rupčić, David Dražilović, Lea Marenić, Rina Fuk, Rea Dergez i Mateo Španić napravili su jedne od najuspješnijih radova inspiriranih hrvatskom glazbom.

Na izložbi najuspješnijih radova natječaja Radost slikanja uz glazbu u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski našli su se likovni radovi vrtićaraca i učenika s područja Koprivničko-križevačke županije.

Ema Krapinec iz koprivničkog Dječjeg vrtića Tratinčica pod mentorstvom odgojiteljice Andreje Hobolić napravila je djelo na poticaj pjesme Ja ljubim.
Rad // Foto: OŠ ANG
Rad // Foto: OŠ ANG

Još jedna vrtićarka, Mia Marković iz Dječjeg vrtića Zvončić iz Gole pod mentorstvom Antonije Novak inspiraciju za svoj likovni rad također je potražila u pjesmi Ja ljubim.

Vita Gašparić iz koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski pod mentorstvom Natalije Sočev stvarala je na poticaj pjesme dalibora Grubačevića iz filma Duh u močvari.
Emanuel Bunić iz iste škole, pod mentorstvom Sanje Brkić inspiraciju je pronašao u glazbi iz crtanog filma Kako je Ana kupila kruh koju je skladao Ozren Depolo.
Ida Rupčić iz koprivničke Osnovne škole Braća Radićuz mentorstvo Marije Petras napravila je likovni uradak inspiriran pjesmom Dobro jutro iz filma Vlak u snijegu.
Rad // Foto: OŠ ANG
Rad // Foto: OŠ ANG
David Dražilović iz Osnovne škole Fran Kocelak iz Drnja napravio je rad Zlatne godine pod mentorstvom Marija Dimića.
Lea Marenić iz Osnovne škole Kloštar Podravski napravila je likovni uradak inspiriran pjesmom Dalibora Grubačevića Duh u močvari pod mentorstvom Ive Šklebar.

I njena prijateljica Gloria Pavlović odlučila se za film Duh u močvari, ali za pjesmu Ostvari san Dalibora Grubačevića. I njena mentorica bila je I. Šklebar.

Rina Fuk iz Osnovne škole Kloštar Podravski inspiraciju zalikovno djelo potražila je u pjesmi Himna zadrugara Arsena Dedića iz filma Vlak u snijegu, a mentorica joj je bila Zrinka Topolovčan.
Rad // Foto: Privatna arhiva
Rad // Foto: Privatna arhiva
Rea Dergez i Mateo Španić iz Područne škole Podravske sesvete bili su inspirirani pjesmom Dobro jutro iz filma Vlak u snijegu, a njihova mentorica bila je Tanja Britvić.

Na natječaj je bilo potrebno poslati likovna ostvarenja inspirirana slušanjem djela hrvatskih skladatelja filmske glazbe tijekom redovite nastave glazbene kulture ili glazbene umjetnosti u školi, pod mentorstvom predmetnih nastavnika likovne kulture/umjetnosti.

Natječaj je raspisan u sklopu manifestacije Tjedan glazbe za djecu i mladež koju organizira Hrvatska glazbena mladež, Zagrebačka filharmonija i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog.Na natječaj je pristiglo 1000 radova.

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

UPRAVO Muškarac nožem na smrt izbo starijeg, ženu razrezao, u bolnici je

​Kako upravo doznajemo, danas  oko 17.25 sati dogodilo se strašno ubojstvo. Naime, policija navodi kako se ubojstvo dogodilo u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×