učenjem do posla

FOTO Polaznici Pouke uspješno završili programe i primili uvjerenja, Biškup: Ova edukacija će mi puno pomoći u daljnjem radu

Dodjeli je nazočio i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je svim polaznicima čestitao i obratio se s nekoliko riječi.

12:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Održana je svečana dodjela Uvjerenja nezaposlenim osobama koje su uspješno završile
program usavršavanja za voditelja za izradu i provedbu EU projekata i program osposobljavanja za obavljanje poslova elektrozavarivača u Obrtničkom učilištu POUKA, a prema javnoj nabavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za obrazovanje nezaposlenih osoba.

Ukupno je šest polaznika programa osposobljavanja za elektrozavarivača uspješno završilo obrazovanje u trajanju od 309 sati teorije i prakse. Svi su polaznici uspješno položili završnu provjeru. Ukupno devet polaznika programa za usavršavanja za voditelja za izradu i provedbu EU projekata, od kojih je pet bilo nezaposlenih, a četiri zaposlene osobe. Svi polaznici su s područja Koprivničko-križevačke županije.

– Provodili smo dva programa osposobljavanja za elektrozavarivače i za voditelja za izradu i provedbu EU projekata u suradnji HZZ-om Križevci koje je i kompletno financiralo ove programe. Nadamo se da su ovi polaznici koji su bili vrlo uspješni tijekom samih programa te su uspješni sve priveli kraju da će kompetencije koje su stekli dalje koristiti, a oni koji su nezaposleni da će se vrlo brzo zaposliti. Ova dva programa najviše puta do sada smo provodili. S obzirom na to da je riječ o deficitarnim zanimanjima gotovo svi elektrozavarivači su se vrlo brzo i zaposlili, preko 90 posto zapošljivosti. Za voditelja za izradu i provedbu EU projekata polaze ljudi koji su zapravo pokazatelj da projekti koji se vode u županiji su uspješni zahvaljujući ovom programu – rekla je Jasmina Sinovec, ravnateljica POUKE.

Uvjerenje je dobio i uspješno završio program usavršavanja za voditelja za izradu i provedbu EU projekata Tomislav Biškup koji je zaposlen u Regionalnoj razvojnoj agenciji PORA.

– Htio sam se dodatno educirati i sretan sam što sam tečaj i uspješno završio. Radim na izvedbi i provedbi EU projekata, a ovaj tečaj će mi puno pomoći u daljnjem radu – rekao je Biškup.

Dodjeli je nazočio i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je svim polaznicima čestitao i obratio se s nekoliko riječi.

– Ovo je velika stvar i za vas i za suradnju sa Zavodom za zapošljavanje. Dobro je što se prepoznala bit usavršavanja, osposobljavanja i cjeloživotnog učenja za potrebe radne snage u našoj županiji. Postoji veliki broj nezaposlenih osoba koje nemaju potrebna znanja i kompetencija za zanimanja koja su potrebna na tržištu rada. Nadam se da ćete brzo pronaći posao i da vaše obrazovanje neće na tome stati – zaključio je Ljubić.

čitam...