ŽELIŠ LI SE MIJENJATI ZA MJESTO

FOTO Postavljeni natpisi za nesavjesne vozače koji uzimaju invalidska mjesta, R. Funtek: Znaju nam svašta reći, možda će sada reagirati

Mirjana Horvat kao najkritičnija područja istaknula je sami centar grada te parkirališta trgovačkih centara.

13:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Projekt Želiš li se mijenjati za mjesto predstavljen je danas na Florijanskom trgu.

Riječ je o postavljanju natpisa kojima se želi skrenuti pažnja vozača i građana na važnost ostavljanja parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom. Grad je akciju podržao s 15 tisuća kuna.

– Vrijednost akcije puno je veća od novca. Na ovaj način razvijamo duh solidarnosti i empatije te skrećemo pažnju sudionicima u prometu, ali i ostalim ljudima, da prema osobama s invaliditetom trebamo imati poštovanje i biti im ruka pomoći. Sigurno nas čeka još puno ovakvih akcija i koraka. Nadam se kako je ovo dobar put – kazao je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, dodavši kako je u plan postavljanje 13 natpisa.

Radmila Funtek kao predstavnica osoba s invaliditetom kazala je kako je projekt iznimno važan jer im, tvrdi, građani uzimaju njihova mjesta.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Ponekad se netko parkira na mjesta rezervirana za osobe s invaliditetom. Tada ih moramo tražiti, a nerijetko nam znaju svašta reći. Može biti jako nezgodno. Možda će na ovaj treći natpis reagirati – kazala je R. Funtek.

Na natpisu se nalazi fotografija Mirjane Horvat, jedna od osoba kojoj je parkirno mjesto od iznimne važnosti.

Foto: Ivan Balija
Radmila Funtek // Foto: Ivan Balija

– Zahvaljujem gradu Koprivnici i gradonačelniku što je potaknuo inicijativu. Kod nas je osobama s invaliditetom glede parkiranja zaista teško. Svađamo se s ljudima koji nam stanu na mjesto. Vjerujem da će ih ovo osvijestiti – smatra M. Horvat.

Napominje kako u Koprivnici nekolicina nesavjesnih vozača koja uzima mjesta zna biti bezobrazna i neugodna, ali ih nema previše. Kao najkritičnija područja istaknula je sami centar grada te parkirališta trgovačkih centara.

– Dragi sugrađani, molim vas, ne parkirajte se na mjesta za osobe s invaliditetom ako

Foto: Ivan Balija
Mirjana Horvat // Foto: Ivan Balija

niste osoba s invaliditetom – poručila je M. Horvat.

Predstavljanju projekta prisustvovale su zamjenice gradonačelnika Melita Samoborec i Ksenija Ostriž, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić te pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama im komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić.