Prijateljski odnosi

FOTO Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović u posjetu Županiji i Podravki: Iskoristio bih priliku da na sajam u Mostaru pozovem Plenkovića te da ovdje dogovorimo zajedničke investicije

U području gdje su živjeli Hrvati, a gdje su još uvijek srušeni domovi, jednu od kuća će graditi i ova županija za jednu obitelj, kako bi tako simbolički, ali stvarno pomogli opstojnost hrvatskog naroda u tim prostorima, otkrio je Čović.

14:00h
0
dragan covic podravka zupanija

Prvi čovjek Hrvata Bosne i Hercegovine, predsjedatelj Predsjedništva BiH, sa svojim suradnicima iz predsjedništva BiH, danas je posjetio Koprivničko-križevačku županiju te Podravku.

– Ovo je nama važan događaj, ovom formalnom susretu prethodilo je puno onih neformalnih koji se temelje na gospodarskoj suradnji Županije i Podravke te našem nastupu na Gospodarskom sajmu u Mostaru – rekao je uvodno župan Darko Koren, koji ga je dočekao sa dožupanima Darkom Sobotom i Ratkom Ljubićem i svojim suradnicima.

Dodao je kako je u 16 godina taj odnos i suradnja doista evoluirao do visokih razina, koje su stvorile i druge poveznice gradova i općina, institucija i tvrtki, posebno Hercegovine i ovog našeg prostora županije, za što je uvelike zaslužan i Čović.

–  Trenutno smo u pripremama za nastup na gospodarskom sajmu, a uz Čovića, nazočan će biti i naš premijer Andrej Plenković i to bi, nakon svih godina, mogao biti momenat rezimea svog našeg odnosa – zaključio je župan.

Foto: Matija Gudlin
Dragan Čović sa svojim suradnicama // Foto: Matija Gudlin

Dragan Čović je kazao kako mu čini čast, privilegiju i zadovoljstvo biti među prijateljima.

– Koliko god formalno ovo danas bilo, osjećam da smo među prijateljima i da smo napravili veliku stvar u ovih 20 godina zajedničkog rada, napravili smo mrežu gospodarske, kulturne i političke suradnje te smo danas velika obitelj – naveo je Čović.

Istaknuo je kako mu je želja da ovaj susret bude naznaka budućih sajmova te iskoristio priliku da pozove Plenkovića i da ohrabri mnoge zajedničke projekte.

– Trebamo širiti suradnju, mala smo zejednica hrvatskog naroda i s jedne i s druge strane granice i mislim da ovaj način možemo uvelike pridonijeti boljitku s obje strane. Hvala vam na svemu što ste radili u vrijeme kad je nama bilo jako teško, tada su i Podravka i Županija bili izuzetan promotor pozitivnih vrijednosti, no nismo ih onda mogli lako prezentirati, danas je to puno lakše – napomenuo je Čović.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Dodao je kako je primarno da grade infrastrukturu koja će osigurati da mladi ostaju tu živjeti.

– U području gdje su živjeli Hrvati, a gdje su još uvijek srušeni domovi, jednu od kuća će graditi i ova županija za jednu obitelj, kako bi tako simbolički, ali stvarno pomogli opstojnost hrvatskog naroda u tim prostorima – otkrio je Čović.

Što se tiće posjeta Podravki, kaže da su teme iste.

Podravka je poslovni sustav koji znači puno na obje strane, suradnja je ogromna, a možemo ju unaprijediti novim projektima, zajedničkim investicijama. Nadamo se kandidatskom statusu za Europsku uniju, a već danas imamo uvjete za povlačenje sredstava. Možemo zajednički nešto napraviti i možda se otvori mogućnost za neku zajedničku investiciju s Podravkom – rekao je Čović.

Dragan Čović i Marin Pucar // Foto: Podravka.hr

Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke sa svojim suradnicima predstavio je Podravkino poslovanje s fokusom na tržišta Adria regije i posebno BiH, te asortiman prehrambenih i farmaceutskih proizvoda koje Podravka nudi potrošačima na tržištu BiH. Prilikom posjeta gosti iz BiH posjetili su i Tvornicu juha i Vegete gdje su se upoznali s proizvodnim procesom najpoznatijih Podravkinih proizvoda.

S obzirom na prisutnost Podravkinih proizvoda na više od 90 posto prodajnih mjesta, Čović je rekao kako Podravka živi sa svakom obitelji u BiH.

Pucar je istaknuo kako se tržište BiH nalazi u strateškim planovima Podravke te je tvrtka otvorena za nove projekte, koji neće uključivati samo prodavanje proizvoda već i povećanje proizvodnje u farmaceutskoj industriji.

Zahvaljujući povjerenju svojih potrošača, Podravka je vodeći prehrambeni brand u Adria regiji, a tržište Bosne i Hercegovine je za Podravka Grupu, poslije hrvatskog i slovenskog tržišta, najznačajnije i najveće. Podravka Sarajevo u Bosni i Hercegovini je registrirana u prosincu 1992. godine, s radom je započela u ožujku 1993. godine, a danas je s preko stotinu zaposlenika i isto toliko vanjskih suradnika jedno od najbrojnijih Podravkinih društava.

Na oko 6 tisuća prodajnih mjesta u Bosni i Hercegovini dostupno je više od 800 Podravkinih proizvoda.

Na tržištu BiH, Grupa Podravka prisutna je i u farmaceutskoj industriji kroz Farmavitu, odnosno Belupo koji je vlasnik Farmavite. Transferom tehnologije i znanja koje Belupo posjeduje u proizvodnji lijekova, u deset je godina značajno povećan broj lijekova koji se proizvode u Sarajevu i udvostručen broj zaposlenih. Na tržištu BiH Belupo je prisutan sa 47 lijekova u 82 oblika i jačine, a Farmavita s 24 lijeka u 45 oblika i jačina. Belupovi lijekovi na tržištu BiH imaju status domaćeg proizvoda te brži i zagarantiran pristup pozitivnim listama.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Dragan Čović sa svojim suradnicama // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Župan Darko Koren i Dragan Čović prilikom Čovićevog dolaska // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW