POVELJA

FOTO Predsjedniku DVD-a Križevci Ivanu Matosoviću uručeno najviše vatrogasno priznanje

Zamjenik predsjednika Božidar Štubelj predstavio je Matosovićev rad, kazavši kako je nagrada "kruna cjeloživotnog rada i brojnih odricanja, kao i svih napora uloženih za dobrobit našeg društva."

09:59h
0
img
Foto: Grad Križevci

Predsjedniku Dobrovoljnog vatrogasnog društva Križevci Ivanu Matosoviću jučer je uručeno najviše priznanje Hrvatske vatrogasne zajednice – Povelja i plaketa s likom Djure Deželića za životno djelo.

Zamjenik predsjednika Božidar Štubelj predstavio je Matosovićev rad, kazavši kako je nagrada “kruna cjeloživotnog rada i brojnih odricanja, kao i svih napora uloženih za dobrobit našeg društva.”

Pohvale i čestitke stigle su s brojnih strana pa tako i od zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Marija Martinčevića i zapovjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke zajednice Zvonimira Habijana. Križevački gradonačelnik Mario Rajn istaknuo je kako grad broji 35 dobrovoljnih vatrogasnih društava.

– Kada dođe jedno ovakvo priznanje koje je kruna rada naše zajednice, dopustite mi da kao čelnik grada čestitam našem sugrađaninu na ovako velikom postignuću – kazao je Rajn.

– Ovo je povelja za životno djelo koje je napravio u vatrogastvu, najviše priznanje koje Hrvatska vatrogasna zajednica dodjeljuje i na čast je Ivanu, ali i svim pripadnicima DVD-a Križevci, Vatrogasne zajednice Grada Križevaca i Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije – kazao je zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković. prilikom uručenja priznanja.

Sami Matosović izrazio je sreću i veselje što je izabrao ovaj put, prisjetivši se svojih vatrogasnih početaka.