4.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nova suradnja

FOTO Predstavnici Veleposlanstva SAD-a posjetili Koprivnički poduzetnik, M. Golčić: Komunikacija je prvi korak, nije lako plasirati proizvode, pa i one digitalne
F

Dodaje da je suradnje teško održati jer postoji puno prepreka na tom putu da se suradnja kapitalizira.

Ne propustite

Grad Koprivnica i Koprivnički poduzetnik ugostili su predstavnike Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu. Specijalne gošće bile su predsjednica i direktorica Pittsburgh Technology Councila Audrey Russo i savjetnica za kulturu u američkoj ambasadi Laura Gavinski Djuragic.

– Zahvaljujući Ambasadi u Zagrebu imamo ih priliku ugostiti u našem Inkubatoru i predstaviti im naše planove koji se uklapaju u plan razvoja regije Sjever. Važno nam je da naši poduzetnici čuju kako je to izgledalo u Pittsburghu i da ostvare kontakte, a potencijalnim američkim klijentima te da se razmjene iskustva i znanja – rekla je direktorica Koprivničkog poduzetnika Martina Golčić.

Dodaje da je suradnje teško održati jer postoji puno prepreka na tom putu da se suradnja kapitalizira.

– Komunikacija je tek prvi korak do stvarne realizacije posla. Nije lako plasirati svoje proizvode, pa makar se radi i o digitalnim proizvodima – rekla je M. Golčić.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Okupljenima se obratila Audrey Russo, kako kaže, ovo joj je prvi puta u Hrvatskoj i vidi puno potencijala za suradnju s malim gradovima poput Koprivnice.

– Prilika koju vidimo vezano za suradnju i razmjenu talenata je ogromna, jer smatramo da u Hrvatskoj postoji puno talenata koje smo vidjeli i koji imaju priliku surađivati jer cijeli svijet pokušava pronaći talente koji mogu pružiti nešto iz modernih znanosti u digitalnom svijetu i smatramo da je to ogromna prednost koju bismo mogli kapitalizirati – rekla je Audrey Russo.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Priliku za suradnju vide i u američkoj Ambasadi.

– Imamo puno programa za poduzetništvo i za to već imamo vrlo dobre odnose s poduzetnicima. Znamo i želimo da bude bolje. Želimo surađivati i sa drugim malim mjestima poput Koprivnice. Radimo na programu razmjene alumnija, to će biti najveći program u Zagrebu – rekla je Gavinski Djuragic.

Foto: Ivan Balija

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakve su vaše teorije?

Što je sad ovo? Čitatelj snimio neuobičajen trag na nebu: Očito avionu ne valja katalizator!

"Čisto" nebo, gušći zračni promet i društvene mreže vrlo brzo postanu zatrpane išaranim plavetnilom. U prvom dijelu rečenice krije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×