25.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
6,5 milijuna kuna veliko ulaganje

FOTO Prva velika obnova nakon 40 godina: Tribine križevačkog stadiona dobit će krov, a stiže i umjetni travnjak
F

Od najmlađih uzrasta do seniora i veterana, NK Radnik broji 300-tinjak članova, uračunamo li članove rukovodećih tijela.

Ne propustite

Na četvrtoj sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca prihvaćena je točka o donošenju odluke o kreditnom zaduženju Grada kako bi se stadion i prateći objekti uredili. Podsjetimo, riječ je o sedam milijuna kuna kredita. Plan je otplatiti ga kroz deset godina, odnosno kroz 120 mjesečnih rata po fiksnoj godišnjoj kamatnoj stopi od 0,95 posto.

Gradonačelnik Mario Rajn rekao je kako su “već imali odluku o kreditnom zaduženju” koju nisu “realizirali uslijed općeg porasta cijena i revizije troškovnika.” Veselilo ga je što su sada dobili povoljnije uvjete. Pojasnio je kako za sufinanciranje njihova projekta aglomeracije, što iznosi 15 milijuna kuna u sljedeće tri godine, ne mogu podići kredit. Moraju ga financirati iz tekućih sredstava i primitaka “jer je riječ o ulaganjima na infrastrukturu koja je vlasništvo javnog isporučitelja.” Govorilo se, kaže, o promjeni toga zakona, no isto se zasad nije dogodilo.

– Ono što bismo iz tekućih sredstava mogli napraviti, sada moramo iz alternativnih izvora jer, ponavljam, iz izvornih prihoda moramo investirati u aglomeraciju, najveći projekt na našem području – rekao je.

Bilo kako bilo, radovi bi trebali početi ovoga tjedna, a mi smo posjetili križevački Radnik, nogometni klub koji je primarni korisnik stadiona na kojemu odigravaju, između ostalih, utakmice Treće HNL Sjever.

Foto: Ivan Balija
Član Izvršnog odbora Matija Hermanović pokazuje na kojoj će lokaciji niknuti teren s umjetnom travom // Foto: Ivan Balija
Prvo veliko ulaganje nakon 40 godina

Član Izvršnog odbora Matija Hermanović i tajnik Dejan Pernjak upoznali su nas s pojedinostima radova koji slijede, a trebali bi završiti za šest mjeseci.

– Proširit će se svlačionice, novim katom dograditi prostorije koje će služiti kao društvene prostorije, tajništvo i vrsta press sobe. Uklonit će se dio postojećih tribina koji smeta zbog podizanja kata. Kapacitet tribine neće se posebno smanjivati. Završit će se dio atletske staze iza sjevernog gola, odnosno borilište za skok u dalj. Između pomoćnog i glavnog igrališta, na šetnici, asfaltirat će se parkiralište. Srušit će se pomoćna građevina i izgraditi nova alatnica i spremište strojeva – pojasnili su.

Veseli što će tribine završetkom radova biti natkrivene, a nove stolice omogućit će ugodnije praćenje utakmica. U spomenute prostorije i tribine ulazit će se s boka. Službene osobe i igrači svoj će kutak pronaći ispod.

Pomalo nevjerojatno zvuči da je posljednje veliko ulaganje na stadionu bilo prije 40 godina. Preciznije, 1972., malo nakon što je stadion uopće izgrađen. Naravno, u međuvremenu su izvršene manje obnove, što se ne može smatrati ni izbliza sličnim projektom onome koji slijedi.

Nove stolice doprinijet će udobnosti // Ustupio: NK Radnik Križevci
Stiže i teren s umjetnom travom 

Podsjetimo, sredinom svibnja prošle godine otvorena je atletska staza, koju klupski uzrasti koriste. A od najmlađih uzrasta do seniora i veterana, NK Radnik broji 300-tinjak članova, uračunamo li članove rukovodećih tijela.

No tu nije kraj ulaganjima. Naime, ovih su dana dobili lokacijsku dozvolu za teren s umjetnom travom koji će se nalaziti iza bazena.

– Prema neslužbenim najavama, plan je ove godine realizirati jedan teren pravih dimenzija – 100×65 metara, s rasvjetom. Dobili smo obećanje Hrvatskog nogometnog saveza prema kojemu bi oni donirali umjetnu travu. Na Gradu je obavljanje pripreme, koja nije mala stvar. Ali puno smo uštedjeli – objasnio je Hermanović, dodavši kako će se na umjetnoj travi odigravati juniorske, kadetske i pionirske utakmice te treninzi, čime će glavni biti sačuvan za utakmice seniora.

Daljnji radovi, kaže Pernjak, bit će na idućim vodstvima. Mandat trenutnoga traje do kraja godine, pa podsjećaju kako su riješili navodnjavanje terena, isti ogradili te postavili rasvjetu i nabavili semafor. Pritom su zadovoljni suradnjom s gradskim vodstvom.

Foto: Ivan Balija
Staru alatnicu zamijenit će nova // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Ustupio: NK Radnik Križevci
Ustupio: NK Radnik Križevci
Ustupio: NK Radnik Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

pastoralni centar

FOTO/VIDEO Veselo je na Danima zahvale na Lenišću, svi se druže uz roštilj, gulaš, ribe i dobru zabavu

U tijeku su Dani zahvale i zajedništva u župi Blaženog Alojzija Stepinca na Lenišću u Koprivnici. Nakon svete mise zahvalnice...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×