4.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
županijska skupština

FOTO Rebalans županijskog proračuna lako prošao, Lacković upozorio da nema pedijatrije u rebalansu, Koren: To je poseban odjel koji funkcionira drugačije
F

Lackovićev prijedlog o proširenju Dnevnog reda u startu je odbijen.

Ne propustite

Održana je 13. sjednica Županijske skupštine kojoj je prisustvovalo 35 članova. Na Dnevnom redu našla se 31 točka, a sjednica je otvorena odlukom o donošenju izmjena i dopuna proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2019. godinu i projekcija za 2020. i 2021. godinu.

Na početku sjednice Nezavisni Željko Lacković predložio je da se kao još jedna točka Dnevnog reda doda Informacija o prijavi na natječaj za dobivanje bespovratnih sredstava za projekt navodnjavanja poljoprivrednih površina. Osvrnuo se na susjednu Virovitičko-podravsku županiju koja se na taj natječaj javila i sredstva su joj odobrena. Njegov prijedlog je odbijen.

Proračun je povećan za 21,370.000 kuna te novi iznosi 487,2 milijuna kuna.

– Smatramo da je zaduženje zbog ulaganja u zdravstvo opravdano, ali smatramo da bi kvaliteta pružanja zdravstvene usluge trebala biti odlučnija i da su u današnje vrijeme moguća jeftinija zaduženja. To se već sada moglo osigurati i organizirati službu pedijatrije na humaniji način sa standardom koji bi zadovoljio i roditelje i pacijente – otvorio je raspravu Željko Lacković.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Župan Koren odgovorio mu je kako su obišli odjel i uvidjeli da je obnova nužna.

– Mogu samo ponoviti ono što sam rekao, a to je da je osnova sadržaja ovih izmjena projekt Dnevne bolnice u našoj županijskoj bolnici Doktor Tomislav Bardek. Obišli smo taj prostor i zaključili da su nužna ulaganja po mnogim osnovama i potrebama i to nije sporno. Predviđeno je osam milijuna kuna samo za podizanje standarda na tom odjelu, na pedijatriji. To je poseban odjel koji na neki način mora funkcionirati drugačije od ostalih. Taj standard i razinu usluge ćemo značajno podići – odgovorio mu je župan Koren.

Odluka je izglasana s 34 glasa ZA i jednim suzdržanim glasom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakve su vaše teorije?

Što je sad ovo? Čitatelj snimio neuobičajen trag na nebu: Očito avionu ne valja katalizator!

"Čisto" nebo, gušći zračni promet i društvene mreže vrlo brzo postanu zatrpane išaranim plavetnilom. U prvom dijelu rečenice krije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×