16.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Geneza, stanje i perspektive

FOTO U tijeku je dvodnevni skup koji se bavi fenomenom Đurđevačkih peski
F

U sklopu skupa predviđen je zajednički obilazak utvrde Stari grad i posjet Đurđevačkim pijescima.

Ne propustite

U Đurđevcu se održava dvodnevni znanstveni skup Đurđevački pijesci, Geneza, stanje i perspektive.

Organizatori znanstvenog skupa su Zavod za znanstveno – istraživački i umjetnički rad Koprivničko-križevačke županije u Križevcima, Znanstveno vijeće za poljoprivredu i šumarstvo te Znanstveno vijeće za zaštitu prirode Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Na samom početku, prigodnim su se govorima okupljenima obratili akademici Franjo Tomić i Dragutin Feletar. Sve okupljene je ispred suorganizatora Grada Đurđevca pozdravio i gradonačelnik Hrvoje Janči, te se zahvalio na održavanju takvog značajnog skupa u Đurđevcu na teme najvažnije đurđevačke prirodne baštine, Đurđevački pijesci ili kako ih mi od milja zovemo Hrvatska sahara.

Znanstveni skup obrađuje Đurđevačke pijeske kroz 25 referata koji sagledavaju ovaj fenomen na različite načine od njihovog nastanka, o njihovom utjecaju na naseljenost u Podravini, pedološkim značajkama ekosustava pijesaka, bit će riječi i o zlatu u Đurđevačkim pijescima, klimatskim promjenama i ekološkim obilježjima, jedinstvenoj flori i fauni tog područja te turističkim i razvojnim potencijalima. Na ovom skupu sudjeluje čak šest akademika iz raznih područja znanosti.

U sklopu skupa predviđen je zajednički obilazak utvrde Stari grad i posjet Đurđevačkim pijescima.

Radovi prezentirani na ovom skupu bit će objedinjeni i izdani u zborniku radova što će biti izvrsna osnova za buduće znanstvene radove. Svi materijali izrađeni na ovom znanstvenom skupu poslužit će i kao dobra osnova za razradu i interpretaciju sadržaja u budućem Posjetiteljskom centru Đurđevačkih pijesci u kojem će sve karakteristike i bogatstvo života pijesaka biti prikazani u malom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dašak ljeta

Suncem okupana ljepotica očitala modnu lekciju, “špiceri” mogu gledati i učiti kako se to radi

Spajanje nespojivog - vještina koju žele mnogi, ali malo ih ima osjećaj za to. Zeleni crop top i baby ružičasta...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×