Sveta nedjelja

FOTO/VIDEO Tisuće vjernika i hodočasnika prkosilo kiši na velikom misnom slavlju u Ludbregu

Središnji dio održao se u 10.30, a tisuće vjernika pridružilo se procesiji od župne crkve do Zavjetne kapele te svetoj misi koju je vodio msgr. Egidije Živković.

11:50h
0
Sveta Nedjelja
Ludbreg su preplavili posjetitelji koji su uživali u sajmu, zabavi i dobroj atmosferi Svete Nedjelje // Foto: Ivan Brkić

U Ludbregu je u tijeku Sveta Nedjelja, jedno od najvećih vjerskih manifestacija u Hrvatskoj.

Loše vremenske prilike nisu omele vjernike, hodočasnike i ostale goste da već od ranog jutra pohode misna slavlja. U 6 sati održana je misa u župnoj crkvi, a od 8 sati trajao je prijem hodočasnika uz pjesmu, koje je vodio bogoslov Marko Domiter. Također, od 9 sati su hodočasnici mogli sudjelovati u duhovnom programu koji je za njih u Svetištu predvodio msgr. Zlatko Koren.

Središnji dio održao se u 10.30, a tisuće vjernika pridružilo se procesiji od župne crkve do Zavjetne kapele te svetoj misi koju je vodio msgr. Egidije Živković, biskup gradišćanskih Hrvata iz Željezna, uz biskupa msgr. Josipa Mrzljaka i msgr. Vjekoslava Huzjaka, biskupa bjelovarsko-križevačkog.

Na misi su prisustvovali i brojni političari, između ostalih, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, predsjednik sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik sabora Željko Reiner, čelnik SDP-a Davor Bernardić, Siniša Hajdaš-Dončić, saborski zastupnik Damir Felak, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić i drugi.

Klanjanja i molitve nastavljaju se kroz cijeli dan, a fotografije sa središnjih događanja pogledajte u našoj fotogaleriji.

SVETA NEDJELJA Procesija prije velikog misnog slavlja u Ludbregu

SVETA NEDJELJA Procesija prije velikog misnog slavlja u Ludbregu

Posted by Epodravina.hr on Sonntag, 3. September 2017

čitam...
Loading...