23.5 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
radovi traju

FOTO U crkvi sv. Jurja postavljeno podno grijanje i glazura
F

Ne propustite

Župa sv. Jurja u suradnji s Gradom Đurđevcom prijavila je i provodi projekt rekonstrukcije podova te postavljanja podnog grijanja u Crkvi sv. Jurja te su uspješno osigurana sredstva za projekt preko Javnog poziva kojeg je raspisalo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Kako su završili prvi radovi u crkvi na postavi podnog grijanja i glazure, radove su zajedno obišli gradonačelnik Hrvoje Janči i saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

– Projektom smo sanirali pod u crkvi te postavili novi sustav podnog grijanja budući da je pod u crkvi bio neravan te općenito u vrlo lošem stanju kao i grijanje koje nije bilo prilagođeno prostoru crkve. Pod crkve je oko 50 godina bio pokriven starim tepihom te je zasigurno zaslužio obnovu. Završni radovi uskoro će krenuti te će obuhvatiti postavu obloge poda od brušenog kulira. Ovo je samo nastavak našeg ulaganja u uređenje i obnovu vjerskih objekata na području grada – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Ovim ulaganjem smo osiguralo pristupačnost crkvi i za teže pokretne osobe budući da je pod sada ravan, dok će od sada zahvaljujući postavljenom podnom grijanju boravak u crkvi biti puno ugodniji za vjernike. Zahvaljujemo se i našem župniku Marku Racu na suradnji kod prijave i provedbe projekta – rekao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Foto: djurdjevac.hr

Svi radovi na rekonstrukciji i postavi novog poda završiti će se najkasnije do kraja siječnja 2020. godine, a do kraja radova mise će se održavati u velikoj dvorani u sklopu Župnog dvora.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svjetski dan darivatelja krvi

FOTO/VIDEO Praunuk dr. Tomislava Bardeka došao u Koprivnicu 100. puta dati krv: Sjećam se priča od mame i bake o pradjedu, ovo je za...

Tomislav Zjačić, praunuk dr. Tomislava Bardeka čije ime nosi koprivnička bolnica, danas, na Svjetski dan darivatelja krvi, dao je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×