17.6 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Pfizer-BioNTech

FOTO U pratnji policije u županiju stigla nova pošiljka cjepiva, u subotu u dvorani kreće cijepljenje opće populacije
F

Svojim se liječnicima sa željom za cijepljenjem, prema riječima epidemiologinje, dosad javilo osam tisuća Podravaca i Prigoraca.

Ne propustite

Kako je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije te glavna županijska epidemiologinja dr. Draženka Vadla najavila u studiju ePodravine, tako je danas pristigla nova, četvrta pošiljka cjepiva protiv bolesti COVID-19. Riječ je o cjepivu tvrtke Pfizer-BioNTech koje je, uz D. Vadlu, preuzeo epidemiolog Darko Radiček. U smrznutom stanju – što će, objašnjavaju, omogućiti bolju raspodjelu i planiranje provođenja cijepljenja – stiglo je 1170 doza.

– Dio pristiglog cjepiva namijenjen je procjepljivanju opće populacije, odnosno naših sugrađana koji su se prijavili svojim liječnicima u tri koprivničke ambulante obiteljske medicine. Na sastanku s liječnicima primarne zdravstvene zaštite i predstavnicima županijskog Doma zdravlja dogovorili smo proceduru naručivanja i procjepljivanja koje će
krenuti u subotu 6. veljače, na punktu u dvorani Srednje škole u Koprivnici. Molim sve one koji će biti pozvani na cijepljenje od svojih liječnika da na punkt dođu u točno definirano vrijeme kako bi sve bilo u skladu s protokolima. Na cijepljenje se ne može doći samoinicijativno, već se treba pričekati poziv obiteljskog  liječnika – objasnila je D. Vadla.

Dosad je, podsjetimo, u županiji prvu dozu primila 1551 osoba. Drugu je, pak, primilo 647 osoba. Do kraja tjedna drugom dozom cijepit će se djelatnici Opće bolnice dr. Tomislav Bardek Koprivnica, kao i korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe s područja županije.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

– Nadamo se da će dinamika pristizanja cjepiva biti u skladu s planom te očekujemo i Modernino cjepivo. Važno je naglasiti da uvijek planski rasporedimo količine cjepiva tako da nemamo nikakvih problema u osiguranju i primjene druge doze cjepiva – kazala je D. Vadla.

Tijekom druge polovice mjeseca cijepljenje kreće u Križevcima i Đurđevcu.

Svojim se liječnicima sa željom za cijepljenjem, prema riječima epidemiologinje, dosad javilo osam tisuća Podravaca i Prigoraca.

Županijski Stožer civilne zaštite u priopćenju navodi kako su Pfizerovo i Modernino cjepivo multidozna cjepiva, zahtjevnija za primjenu, što je razlog organiziranja punktova za lakše operativno djelovanje. Podsjećaju kako će se cijepljenje provoditi u dvoranama Srednje škole Koprivnica, Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci i Strukovne škole Đurđevac. U kontekstu općina, zainteresirani građani cijepit će se u društvenim i vatrogasnim domovima.

– Uvijek postupamo u skladu s potrebama i zahtjevima, kako medicinske znanosti, tako i naših građana, koje pozivamo da i nadalje budu na oprezu te primjenjuju epidemiološke mjere. Iako se broj osoba pozitivnih na koronavirus smanjio, to može i promijeniti – upozorila je D. Vadla.

Istaknuli su očekivanje prema kojemu će, nakon Koprivnice, tijekom druge polovice mjeseca cijepljenje biti organizirano u Križevcima i Đurđevcu.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

UPRAVO Muškarac nožem na smrt izbo starijeg, ženu razrezao, u bolnici je

​Kako upravo doznajemo, danas  oko 17.25 sati dogodilo se strašno ubojstvo. Naime, policija navodi kako se ubojstvo dogodilo u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×