EUJEDINJENI

FOTO Učenici i nastavnici Obrtničke škole usavršavali se diljem Europe, u Koprivnicu stigli gosti iz Slovenije

Kako kažu iz škole, navedene mobilnosti podrazumijevale su razne pripreme te pratnju jednog nastavnika, kao i upoznavanje samih odredišta.

09:18h
0
Foto: Obrtnička škola Koprivnica

Obrtnička škola Koprivnica provela je pet mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta EUjedinjeni u Obrtničkoj 2019., od čega su tri bile učeničke, a dvije nastavničke.


Učenici smjerova slastičar i pekar, njih četvero, u studenom je obavljalo praksu u Sloveniji, zatim je šestero učenica koji pohađaju smjer za instalatere grijanja i klimatizacije, stolara i ličilaca-soboslikara bilo tri tjedna u francuskom Riomu, dok su se elektrotehničari i tehničari za računalstvo stručno osposobljavali u slovenskom Šolskom centru Velenje, usavršavajući vještine u 3D modeliranju, radu na CNC strojevima ili programiranju mobilnih uređaja.

Kako kažu iz škole, navedene mobilnosti podrazumijevale su razne pripreme te pratnju jednog nastavnika, kao i upoznavanje samih odredišta.

Osim toga, nastavnik s područja strojarstva Emil Golub usavršavao se u Riomu, partnerskoj ustanovi Lycee Polyvalent Pierre Joel Bonte, dok su nastavnice računalstva Iva Horvat i Dubravka Jakupec bile na Leicester Collegeu.

Istaknimo kako je Obrtnička škola bila i organizator dolaznih mobilnosti, pa su tako krajem studenog ugostili dvoje učenika, smjera slastičar, iz Izobraževalnog centra Piramida Maribor.

čitam...