BIBLIOBUS VAM DOVODI U GOSTE

FOTO Učenici Sokolovca upoznali se s meteorologijom te naučili kako pisati tajne poruke

Predavanje u školi održao je Krešimir Čanić, promotor znanosti, suradnik na knjizi Mali meteorolog u izdanju Školske knjige, autor brojnih radionica na različitim festivalima znanosti te jedan od organizatora STE(A)M tjedna.

10:13h
0
Foto: Osnovna škola Sokolovac

Osnovna škola Sokolovac u organizaciji Bibliobusne službe Knjižnice i čitaonice Frana Galovića ugostila je Krešimira Čanića.


Čanić je promotor znanosti, suradnik na knjizi Mali meteorolog u izdanju Školske knjige, autor brojnih radionica na različitim festivalima znanosti te jedan od organizatora STE(A)M tjedna čiji je cilj upoznati djecu i odgojno-obrazovne djelatnike s tim područjem.

Učenike je upoznao s meteorologijom, pripadajućim uređajima kućne radinosti i  vjetrovima, a naučili su i različite šifre koje će im koristiti za pisanje tajnih poruka. Također, predstavio je područje znanosti pod nazivom kriptografija na vrlo zanimljiv način čime su na kraju naučili dešifrirati neke od tajnih poruka pomoću tajnih kodova.

Iz škole kažu kako se raduju novom ugošćivanju ovoga svestranoga zaljubljenika u znanost koji je iznio tek dio svojega znanja.

Bibliobus vam dovodi u goste… dio je redovitog programa koprivničke Knjižnice koji se provodi deset godina, a ugošćuje književnike, ilustratore, predavače, profesore, glumce te razne kreativce. Ovaj put program se usmjerio na znanost i u suradnji sa Školskom knjigom održale su se radionice za više od 200 osnovnoškolaca.

Foto: Osnovna škola Sokolovac
Foto: Osnovna škola Sokolovac
Foto: Osnovna škola Sokolovac
Foto: Osnovna škola Sokolovac

čitam...