Rođendan Kluba Mariška

FOTO Umirovljenici u sportskom natjecanju pokazali svoj mladi duh

13:41h
0
Rođendan Kluba Mariške // Foto: Matija Gudlin

Aktivnosti koje provodimo su brojne i šarolike. Osim godišnje skupštine organizirali smo i jedno sportsko natjecanje koje se sastoji od igara na ZERP-u kao pikado, viseća kuglana, nabacivanje kolutova, loptice u koš i igre spretnosti, rekla je Valentina Čadavec.

Povodom 14-tog rođendana, Klub za starije osobe Mariška održao je redovnu izvještajnu skupštinu u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, a kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ivan Pal i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

– Želim Vam se zahvaliti na Vašoj aktivnosti koju gledam kroz dva segmenta. Prvi je onaj u kojem se radi animacija, druženje, odnosno društvene aktivnosti, a sve Vaše aktivnosti i sekcije koje rade snažno podržavam i želim Vam još puno uspjeha. Drugi segment zbog kojeg nam je Klub Mariška izuzetno važan je geronto program kojeg ne bi ni imali bez samog Kluba. Nema druge ekipe u ovoj Županiji osim Vas koji su takvo nešto u stanju odraditi. Još jednom puno Vam hvala na svemu i očekujemo i dalje ovako dobru suradnju – rekao je Pal.

Ugodno druženje // Foto: Matija Gudlin
Ugodno druženje // Foto: Matija Gudlin

Izvješće o radu za proteklu 2015. godinu prezentirala je predsjednica Kluba Valentina Čadavec koja je uz brojne aktivnosti koje je Klub provodio posebno istaknula program Pomoć u kući starijim osobama. Ovaj program se u prošloj godini provodio na području 16 općina Koprivničko-križevačke županije, a tim za provedbu sastojao se od 16 gerontodomaćica. Posebno je naglasila i važnost programa Halo pomoć za starije osobe kojim su tijekom 2015. godine zaposlena dva operatera na dojavnom centru i jedan operater-koordinator, dok je u sam program bilo uključeno ukupno 37 korisnika.

Nadalje, na Skupštini je izabrano radno predsjedništvo i radna tijela, usvojen je Poslovnik o radu Skupštine, prezentirano je financijsko Rješenje za proteklu godinu, Izvješće nadzornog odbora Kluba kao i Izmjene i dopune Pravilnika o radu i sistematizaciji Kluba.

– Klub je nastao od ideje zaposlenika Doma da osnuju jednu udrugu koja će biti otvorena svim našim starijim sugrađanima. Aktivnosti koje provodimo su brojne i šarolike. Osim godišnje skupštine organizirali smo i jedno sportsko natjecanje koje se sastoji od igara na ZERP-u kao pikado, viseća kuglana, nabacivanje kolutova, loptice u koš i igre spretnosti. Zahvaljujemo se svim donatorima – rekla je Valentina Čadavec.

čitam...
Loading...