12.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
pohvale na sve strane

FOTO Veleposlanik Republike Irske posjetio Županijsku upravu, Koren: Hrvate i Irce vežu mnoge sličnosti koje mogu biti osnova za suradnju u mnogim područjima
F

Veleposlanik Dowling pohvalio je Županiju na brojnim projektima i investicijama koje provodi, što je pokazatelj kompetentnosti Županijske uprave, dodavši kako je Irska predana stvaranju uspješnih suradnji s mnogim krajevima Hrvatske, prvenstveno kroz sektor kulture

Ne propustite

U Koprivničko-križevačkoj županiji jučer je boravio veleposlanik Republike Irske Nj.E. Ruaidhri Dowling, a dočekali su ga župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici Melita Ivančić i Marijan Štimac te predstavnici PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ, HGK ŽK Koprivnica i Obrtničke komore KKŽ.

Župan je veleposlaniku kroz prezentaciju predstavio kapitalne projekte u obrazovanju i zdravstvu, s naglaskom na županijski Centar kompetentnosti i novih pet školskih sportskih dvorana, kao i gospodarske pokazatelje, odnosno najveće gospodarske subjekte na ovom području.

Također je bilo je riječi o velikim državnim infrastrukturnim projektima, poput izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge i aglomeracijama, kao i o prirodnim i kulturnim bogatstvima, gdje je župan istaknuo naivnu umjetnost kao posebnost naše županije.

Foto: KC KŽŽ

Govoreći o budućim planovima, župan je predstavio projekte koji su uključeni u Razvojni sporazum te ostale investicije, poručivši veleposlaniku kako Hrvate i Irce vežu mnoge sličnosti koje mogu biti osnova za suradnju u mnogim područjima i još veće zbližavanje dvaju naroda.

Veleposlanik Dowling pohvalio je Županiju na brojnim projektima i investicijama koje provodi, što je pokazatelj kompetentnosti Županijske uprave, dodavši kako je Irska predana stvaranju uspješnih suradnji s mnogim krajevima Hrvatske, prvenstveno kroz sektor kulture.

Foto: KC KŽŽ

Također je pohvalio županijsko gospodarstvo te ulaganje u obrazovanje i infrastrukturu kao zalog za budućnost i motiv mladima da ostanu živjeti i raditi na ovom području. Kao veliki potencijal za suradnju istaknuo je turizam, spomenuvši interes Iraca za raznolike mogućnosti koje nudi kontinentalni turizam, obzirom da su s našom obalom već dobro upoznati.

Viša stručna suradnica Renata Lohajner iz HGK ŽK Koprivnica veleposlaniku je predstavila podatke koji se tiču vanjskotrgovinske razmjene na državnoj razini, gdje smo prošle godine u Irsku izvezli 50 milijuna eura vrijednosti roba i usluga, a uvezli 106 milijuna eura.

Aktivnosti PORA-e Razvojne agencije predstavila je ravnateljica Melita Birčić.

Foto: KC KŽŽ
Foto: KC KŽŽ
Foto: KC KŽŽ
Foto: KC KŽŽ
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

DRUGA HRL SJEVER

Đurđevčanke s lakoćom nadigrale Pitomačanke, Linice uvjerljive protiv Cerne

Rukometašice Đurđevac novu sezonu Druge hrvatske lige Sjever otvorile su lokalnim derbijem protiv Pitomače u kojem su upisale uvjerljivu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti