Povratak u školu

FOTO Veseli osnovci pod kišobranima stigli do Gimnazije gdje uživaju u neobičnom prvom danu škole

11:50h
0
Prvi dan škole - dvorana Gimnazije
Neobičan i zabavan prvi dan škole // Foto: Valentina Blažek

Danas je prvi dan škole, a unatoč kiši i tome što više neće moći uživati u bezbrižnim danima ljetnim praznika, početak nove školske godine klinci su dočekali prilično veselo i s uzbuđenjem.

Za učenike koprivničkih osnovnih škola ovogodišnji je prvi dan bio nešto drugačiji nego inače više od 2 tisuće klinaca od 2. do 8. razreda nije ga provelo u dobro poznatim učionicama i u školskim klupama, već su na prvi dan uživali u ležernijem zabavnom i inovativnom programu, koji su iz Grada samo za njih priredili u dvorani Gimnazije Fran Galović.

Ispod šarenih kišobrana dugačka kolona učenika prošetala je gradom te potom stigla u ogromnu gimnazijsku dvoranu, iz koje se istog trena kad su u nju ušetali mogao čuti žamor, vika, smijeh i spontane dječje dosjetke. I iako je dvorana zaista velika, kad su u nju ušetali brojni veseli osnovnoškolci, činila se prilično tijesnom.

Ondje ih je dočekao i Lino, koji ih je posebno razveselio, a iz Grada su im dobrodošlicu i uspješnu novu godinu u školskim klupama poželjeli Mišel Jakšić, vršitelj dužnosti gradonačelnika, pročelnik Darko Ledinski i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Nakon nekoliko uvodnih riječi, zabavno-edukativni program mogao je početi, a mnoštvo okupljenih klinaca i klinceza i više je nego uživalo u ovom, za njih pomalo neobičnom prvom danu škole, bez knjiga, bilježnica i ostalih slatkih školskih briga – koje ih ponovno čekaju već od sutra.

– Svim učenicama, učenicima, nastavnicima, učiteljima i ravnateljima želim uspješnu školsku godinu i neka danas uživaju u svom prvom danu, kojeg čak ni kiša nije mogla pokvariti. Ove smo godine s ravnateljima pronašli nešto drugačiji model kako bismo malo razbili monotoniju tog prvog dana, a i za njih je sigurno bolje da danas uživaju ovdje u dvorani, nego da pišu testove – izjavio je kratko Mišel Jakšić.

čitam...
Loading...