Radionice, sport, zabava, kultura

FOTO Veseo i poučan Tjedan cjeloživotnog učenja u Podravskom suncu

U Podravskom suncu su održane različite radionice na kojima su sudjelovali učenici i polaznici Centra, a odlazili su i na radionice i aktivnosti u Đurđevac, Križevce te u Muzej grada Koprivnice.

10:05h
0
Izvor: COOR Podravske sunce

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce je i ove godine različitim
aktivnostima obilježilo 13. Tjedan cjeloživotnog učenja koji je trajao od 30. rujna do 6.
listopada.

Podsjetimo, Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja čiji je cilj
podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Na inicijativu UNESCO-a iz 1999. godine tjedan se obilježava kako bi se javnost senzibilizirala za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja i potaknula osobna motivacija.

U Podravskom suncu su održane različite radionice na kojima su sudjelovali učenici i polaznici Centra, a odlazili su i na radionice i aktivnosti u Đurđevac, Križevce te u
Muzej grada Koprivnice. Tako su voditelji poludnevnog boravka Monika Međimorec i Šimun Brozović pripremili su zanimljivu radionicu u kojoj su polaznici poludnevnog boravka i štićenici Doma za odrasle osobe Vizjak izrađivali različite ukrasne vrećice od lavande.

Foto: Podravsko sunce

Učiteljica Jelena Peras i odgojno-obrazovna skupina G4a su ugostili dugogodišnju školu
partnericu, Područnu školu Srijem, na radionici izrade ukrasa od drvenih špatula. Spomenuta skupina i učiteljica Jelena bili su vrijedni i u Đurđevcu. Ondje su stekli vrijedno iskustvo u slaganju tradicionalne „Pogače z oreji“. Osim što su naučili slagati pogaču, družili su se s prijateljima iz posebnih razrednih odjela iz Osnovne škole Đurđevac koji su i nositelji ove slatke aktivnosti.

Učenici 8. razreda s učiteljicom Veljkom Bogdanović Jazbec ugostili su učenike i učiteljice iz COOR Križevci i iz PRO OŠ Đurđevac te se zajedno uputili u Muzej grada Koprivnice gdje su se kroz stručno vodstvo kustosice Marije Mesarić upoznali s načinom života u podravskoj hiži. Nositelj ove aktivnosti bio je Muzej grada Koprivnice.

Foto: Podravsko sunce

Osim što su marljivo učili, učenici 8. razreda s učiteljicom Sanjom Šijak posjetili su zabavno avanturistički park Pitagora u Križevcima, družili su se i natjecali u raznim sportskim aktivnostima, a sportske aktivnosti je organizirao Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci pod motom Vježbom do zdravih životnih navika.

Foto: Podravsko sunce

čitam...