- Oglas -

Brojni ugledni glazbenici u Pitomači su se prisjetili lika i djela Drage Britvića na još jednim Večerima poezije Drage Britvića.

Večer su otvorile zvijezde HRT-ove glazbene emisije „A strana“ Ana Androić Knežević, Lucija Jakelić i Stjepan Lach. Pjevanju Britvićevih stihova pridružila se još jedna glazbena zvijezda Nina Kraljić. Nakon mladih izvođača pridružili su se Tomislav Tišljar, Ksenija Erker i Dražen Žanko. Iznenađenje večeri bila je gošća Tereza Kesovija, koja je posljednji puta u Pitomači bila još davne 1983. godine.

Program, koji je trajao oko sat i 40 minuta, vodila je Ines Giba Jambrišak, a Zlatko Turkalj Turki vodio je razgovor sa svojim gostima prisjetivši se nekih zanimljivih detalja između gostujućih pjevača i Drage Britvića.

- Oglas -

Organizator koncerta bio je Centar za kulturu Drago Britvić.

Podsjetimo, Drago Britvić bio je pjesnik, novinar i tekstopisac zabavne glazbe i šansone te jedan od najnagrađivanijih autora stihova glazbenih festivala. Popularnost je stekao kao autor velikog broja uspješnih skladbi i šansona, među kojima se ističu “Potraži me u predgrađu”, “Milioner”, “Kockar”, “Proplakat će zora”, “Pod starim krovovima”, “Svirci moji” i mnoge druge.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime