14 C
Koprivnica
Nedjelja, 24. rujna 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DVA DANA DO BLAGDANA

FOTO/VIDEO Gužva u ribarnici, Podravci navalili na šarane, somove i amure, Milica nam otkrila kako će izgledati njen blagdanski ručak
F

Danas uglavnom traže riječnu ribu, morska će ići sutra i u subotu, a imamo i nekoliko mušterija koje imaju posebne želje pa su naručili ribu koju inače nemamo o ponudi na veliko poput zubatca, rekao nam je Saša

Ne propustite

Zaposlenici ribarnice na koprivničkoj gradskoj tržnici jutros su imali posla više nego obično. Dva su dana preostala do Badnjaka, kada će se na stolovima tradicionalno naći riba, pa su brojni sugrađani požurili u njenu nabavku. Prometno je bilo i za vrijeme našeg obilaska, baš kao na željezničkom kolodvoru, na jedna se vrata ulazilo zamišljenih lica, a na druga izlazilo s osmijehom i punom vrećicom.

Saša Prvčić iz ribarnice pojasnio je kako je do danas potražnja bila uobičajena, no jutros je gužva osjetno porasla. Na prodajnim pultovima u sanducima punim leda izložena je slatkovodna i morska riba.

– Imamo dosta posla, a nudimo tolstolobika, soma, amura i šarana u bazenu. Osim svježe ribe nudimo i smrznutu rezanu na šnicle i to su uglavnom ljudi najviše pokupovali. Danas uglavnom traže riječnu ribu, morska će ići sutra i u subotu, a imamo i nekoliko mušterija koje imaju posebne želje pa su naručili ribu koju, inače, nemamo o ponudi na veliko poput zubatca – rekao nam je Saša te dodao kako od riječne ribe najviše ide šaran.

– To su dugogodišnje navike, Podravci se najčešće odlučuju za šarana koji ove godine košta 50 kuna za kilogram žive vage. U odnosu na prošlu godinu poskupio je za 10 kuna. Brancin i orada su po 85 kuna, lignje 90 kuna, a imamo i nešto lososa, čija je cijena 130 kuna kilogram i tune – ispričao je Saša.

Ribarnica
Milica je došla po šarana // Foto: Ivan Balija

Kod bazena s ribama zatekli smo gospođu Milicu koja je za Badnjak kupila cijelog šarana.

– Došla sam po šarana i lignje. Zadovoljna sam ponudom, ovdje se redovito opskrbljujem.  Inače jedemo ribu tijekom cijele godine, unuk lovi na Dravi kod Legrada pa smo opskrbljeni. Trenutno imam doma štuku, ali smo velika obitelj pa nam treba još nešto. Kad dođem doma napacat ću ga, staviti malo luka, češnjaka, soli, bibera i Vegete da dobije fini šmek pa ću ga narezati, uvaljati u kukuruzno brašno i na ulju ispeči – otkrila je Milica.

Među kupcima je bio i Stanko koji je došao kupiti dva komada smrznutog soma.

– Supruga ih bude pripremila, mislim da ćemo ih ove godine ispohati. Ja sam samo ekonom, ona se teže kreće pa ja idem u nabavku, a ona kuha. Ove godine je tako, prije smo kupovali šarana, a sad smo ostali samo nas dvoje pa budemo kupili i pripremili manju količinu – rekao nam je Stanko.

Ribarnica
Foto: Ivan Balija
Ribarnica
Foto: Ivan Balija
Ribarnica
Stanko je došao po smrznutog soma // Foto: Ivan Balija
Ribarnica
Foto: Ivan Balija
Ribarnica
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert

FOTO/VIDEO Pred mnogobrojnom publikom bend Davora Švarca ponovno je zasvirao

Sinoć u klubu Nautilus održan je koncert benda Davora Švarca! Davor se glazbom bavi od malena, a prvi bend imao...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti