Ublažavanje mjera

FOTO/VIDEO Igrališta su ponovno mjesto igre, trke, cike i vike, mladi i stari jedva dočekali jurcanje na svježem zraku

21:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Danas su na snagu stupila još neka ublažavanja mjera protiv širenja koronavirusa. Tako su vrata otvorili frizeri, maseri, brijači, pedikeri i ostala uslužna zanimanja koja ostvaruju blizak kontakt, no također su otvorena i dječja te sportska igrališta.

Tako su i u Koprivnici uklonjene trake koje su posljednjih tjedana okruživale dječja igrališta, a roditelji i njihovi klinci odmah su iskoristili priliku za igru na svježem zraku.

I nešto stariji od danas mogu uživati na sportskim igralištima, a koševi na igralištu OŠ Antun Nemčić Gostovinski već su u pogonu.

Idući tjedan kreće treća faza ublažavanja mjera. Omogućit će okupljanja do deset osoba uz poštivanje mjera udaljenosti, kao i rad trgovačkih centara uz također pridržavanje mjera. Omogućit će se i rad predškolskih ustanova i osnovne škole od 1. do 4. razreda, kao i posebnih odjela učenika s poteškoćama u radu. Tu su i laboratorijske vježbe u visokom obrazovanju, kao i međužupanijske prijevozne linije te rad ugostiteljskih objekata na terasama uz posebne mjere. Omogućit će se i djelomični rad ugostiteljskih objekata glede smještajnih kapaciteta, a proširit će se i uvjeti izdavanja propusnica.

Na igralištima se konačno čuje dječja vriska! 😀

Gepostet von Epodravina.hr am Montag, 4. Mai 2020

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

čitam...