vrijedna donacija podravke i tvrtke B.T.C.

FOTO/VIDEO Koprivničke vrtićarce razveselila računalna oprema, ravnateljica Ida Šipek: Imat ćemo igraonicu, a djeca će učiti jedni druge

Danas je, bez obzira kojim se poslom bavimo, nezamislivo biti uspješan i konkurentan bez informatičkog znanja i praćenja novih tehnologija. Stjecanje ovih vještina važno je od najranije dobi, kao sastavni dio obrazovanja i pripreme mladih za globalno tržište rada. Podravka, kao odgovoran član zajednice, pokreće i podržava razne projekte i inicijative kako bi što više djece u vrtićima i osnovnim školama dobilo uvjete za tehničku i informatičku izobrazbu, rekao je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.

13:20h
0
Podravkina donacija
Marin Pucar s vrtićarcima //Foto: Ivan Brkić

U povodu dana Svetog Nikole, Podravka i tvrtka B.T.C. su darivali koprivnički Dječji vrtić Tratinčica i to s vrijednom donacijom računalne opreme koja će se koristiti u svih 11 objekata vrtića.

Riječ je o četiri prijenosna računala, stolnom računalu te opremi za ispis, kopiranje i skeniranje.

Uz to, mališani su dobili i paketić iznenađenja koji im je Podravka posebno pripremila i ugodno ih iznenadila.

Oprema će se koristiti u radu s vrtićarcima predškolcima.

Podravkina donacija
Ida Šipek//Foto: Ivan Brkić

– Ovo je jedna vrijedna donacija, a opremu ćemo koristiti u računalnoj igraonici, uz pomoć odgojiteljica koje su educirane. Ona kreće od veljače. Dobro je to što će djeca koja će polaziti  radionicu s računalima potom ulaziti u svoje matične skupine i tako će svoja znanja podijeliti s ostalom djecom – kazala je Ida Šipek, ravnateljica vrtića.

Tom prilikom, predstavili su se i učenici koprivničkih osnovnih škola, njih šest, dobitnici Podravkine stipendije za Digitalnu akademiju visokog učilišta Algebra.

Jedan od dobitnika je Gabrijel Jošt, učenik šestog razreda u OŠ Brara Radić u Koprivnici.

Podravkina donacija
Gabrijel Jošt i Leon Bradić, dobitnici su vrijedne Podravkine stipendije //Foto: Ivan Brkić

– Razrednica me predložila, da su me odabrali zato što volim programiranje i računala. Volim igrati igrice u slobodno vrijeme. Akademija je krenula prošli tjedan i bilo je zanimljivo, već sam puno toga naučio – kazao nam je Gabrijel.

Podravka se kao partner pridružila projektu Digitalne akademije, Algebrinom programu digitalnog obrazovanja za osnovnoškolce, koja je od ove školske godine prisutna u čak 18 hrvatskih gradova.

U sklopu ovog projekta, Podravka stipendira po jedno dijete u svakom od gradova, kako bi što više djece dobilo priliku na kreativan i zabavan način iskoračiti u digitalni svijet i steći važna znanja kao nadogradnju njihovog redovnog obrazovanja.

Podravkina donacija
Marin Pucar sa stipendistima // Foto: Ivan Brkić

Također, tijekom trajanja proljetnih školskih praznika, Podravka će organizirati i ‘Malu školu informatike’ za zainteresiranu djecu zaposlenika Podravke.

– Danas je, bez obzira kojim se poslom bavimo, nezamislivo biti uspješan i konkurentan bez informatičkog znanja i praćenja novih tehnologija. Stjecanje ovih vještina važno je od najranije dobi, kao sastavni dio obrazovanja i pripreme mladih za globalno tržište rada. Podravka, kao odgovoran član zajednice, pokreće i podržava razne projekte i inicijative kako bi što više djece u vrtićima i osnovnim školama dobilo uvjete za tehničku i informatičku izobrazbu – rekao je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.

Lino,sveti Nikola,Podravka i B.T.C. vrijednim poklonima razveselili koprivničke vrtićance

Posted by Epodravina.hr on Mittwoch, 6. Dezember 2017

 

Pjesma,ples i veselje u koprivničkom vrtiću

Posted by Epodravina.hr on Mittwoch, 6. Dezember 2017

 

Loading...