27.4 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ZAVRŠETAK PROJEKTA

FOTO/VIDEO Ministar Beroš na otvorenju dnevne bolnice u Koprivnici: Drago mi je svjedočiti ovakvome iskoraku, ne samo onima vezanim uz COVID
F

Ne propustite

Završen je projekt naziva Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje dnevnih bolnica u Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek vrijedan 47 milijuna kuna. Također, s radom kreće novi MSCT uređaj vrijedan 5,6 milijuna kuna.

Povodom dvaju svečanih događaja, u Koprivnicu je stigao ministar zdravstva Vili Beroš koji je sa županom Koprivničko-križevačke županije Darkom Korenom, ravnateljem koprivničke bolnice dr. Matom Devčićem, gradonačelnikom Koprivnice i saborskim zastupnikom Mišelom Jakšićem, saborskim zastupnikom Darkom Sobotom, zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem te ostalima obišao Odjel radiologije, Paviljon dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija.

Ravnatelj koprivničke bolnice dr. Mato Devčić kazao je kako je suradnja s Berošom iznimno kvalitetna.

Foto: Ivan Balija
Dr. Mato Devčić // Foto: Ivan Balija

– Završili smo projekt Dnevnih bolnica, realiziran u potpunosti, uspješno. U bolnici traju dva projekta energetske obnove vrijedni 15 milijuna kuna i 9 milijuna kuna. Riječ je o energetskoj obnovi paviljona psihijatrije, neurologije i fizikalne medicine te energetskoj obnovi 40 godina stare praonice rublja s potpunom izmjenom tehnologije procesa pranja. Velika, uspješna suradnja, sinergizam zdravstvene administracije i našega osnivača, Koprivničko-križevačke županije, i veliko zalaganje tima koji vodi koprivničku bolnicu, kojima ovim putem zahvaljujem – rekao je Devčić.

Foto: Ivan Balija
Darko Koren // Foto: Ivan Balija

Župan Koren vjeruje da je današnji program za Beroša maleno osvježenje, s obzirom na to opterećenje primarnom temom, a to je pandemija.

–  Željeli smo pokazati kako se unatoč borbi protiv pandemije može razmišljati malo šire i dalje u budućnost, realizirati projekte koji će unaprijediti zdravstveni sustav naše županije i omogućiti bolju uslugu pacijentima. Svjedočili smo investicijskom ciklusu koji je iza nas vrijednom stotinjak milijuna kuna. U posljednjih 15-ak godina uloženo je 350 milijuna kuna, a možemo dodati 100 milijuna za opremu. S obzirom da smo manja županija i ovo manja bolnica, mogu reći kako smo napravili iznimno velike korake. Tu su i Zavod za hitnu medicinu, Dom zdravlja ili Zavod za javno zdravstvo. Dakle, zdravstveni sustav naše županije na visokom je nivou – govorio je Koren.

Foto: Ivan Balija
Vili Beroš // Foto: Ivan Balija

Ministar Beroš potom je preuzeo govornicu, naglasivši kako COVID-kriza je oko nas, ali život ne smije stati.

– Jedan od prioriteta jest okretanje ostalim zdravstvenim potrebama, ne samo onima vezanim uz COVID. Drago mi je svjedočiti ovakvome iskoraku, napretku kojim se poboljšava pružanje zdravstvene zaštite. Zahvaljujem se djelatnicima bolnice i ostalima koji su sudjelovali u projektu. Dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije moderan su koncept, većina svjetskih bolnica kreće se u tome smjeru. Poboljšava pružanje zdravstvene zaštite te je, istovremeno, ekonomičan i multidisciplinaran. Drago mi je što ne zaostajemo. Iz fondova Europske unije povučeno je bespovratnih 32 milijuna kuna. Jedino sinergijom možemo kvalitetno graditi budućnost hrvatskog zdravstvenog sustava. Sve radimo za bolesnike, zdravstvene djelatnike i buduće generacije – izjavio je Beroš.

https://www.facebook.com/epodravina/videos/716075738955326/

https://www.facebook.com/epodravina/videos/716075738955326/

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Oldtimeri i stari poljoprivredni strojevi privukli znatiželjnike, pogledajte što je postojalo prije današnjih modernih čuda

Vidovo se i danas slavi u Pitomači, a na trgu je živo i zanimljivo. Izložba oldtimer vozila i stare poljoprivredne...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×