SLAVUJ IZ FERDINANDOVCA

FOTO/VIDEO Nogometaš Dario Stankir bez pjesme ne funkcionira, a što zna i umije planira pokazati na televizijskom talent showu

Volja "za zapjevati" došla mu je po obiteljskoj liniji, od tate koji je veseljak.

18:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Zahvaljujući Dariju Stankiru igrači nogometnog kluba Ferdinandovac nakon svake utakmice, neovisno o tome jesu li pobijedili ili izgubili, u svlačionici zapjevaju.

Ovaj 23-godišnji “slavuj” rodom je iz Ferdinandovca, od svojih malih nogu njeguje ljubav prema nogometu, a odnedavno i pjevanju. Upitate li ga što mu je danas, u ovim “ozbiljnijim” godinama draže, nećete dobiti odgovor na prvu.

Dario je po zanimanju tehničar za mehatroniku, odnedavno zaposlen kao djelatnik u marketingu i prodaji u đurđevačkom hotelu.

Na nogometni teren zakoračio je još kao mali dječak, a paralelno s tim nekako se dogodila i ljubav prema pjesmi. Volja “za zapjevati” došla mu je po obiteljskoj liniji, od tate koji je kaže nam, veseljak i tak je njega ulovila volja da krene.

– To je prije bio hobi, kao i nogomet. Onda sam jedno vrijeme stao, malo me volja pustila, no sad sam opet stalno u tome – ispričao nam je Dario, kojem su na play, odnosno pjevnoj listi, uglavnom domaći narodni hitovi dok mu oni stranih izvođača nisu u fokusu.

Ne pjeva on isključivo za svoju dušu, već se prilagođava društvu u kojem se zatekne.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Pjeva i za šire mase, ljudi ga pozivaju na proslave rođendana, krstitke, pričesti.

– Sve su mi pjesme drage, no više volim one starijega tipa, primjerice jedna od najdražih mi je Ne klepeći nanulama – otkrio nam je.

Nedavno je na društvenim mrežama objavio dvije pjesme te je naišao na dobar odaziv publike. To ga je pak motiviralo na daljnje planove oko prijave na televizijski show, manifestaciju Zvezde Granda u kojoj se natječu mladi pjevački talenti iz cijele balkanske regije.

Svoju pjesmu još nije napisao, iako je imao i takvih pokušaja u dogovoru s jednim lokalnim skladateljem, no i za to ima vremena, kaže.

Kad je u pitanju noćni život, on je u Đurđevcu i okolici zamro s dolaskom pandemije koronavirusa, no zato se fešta i pjeva po privatnim zabavama.

Na kraju nam je otkrio kako mu je nogomet ipak veća ljubav od pjevanja.

– Dečki me podržavaju u jednom i drugom. Ne možeš se ostaviti nečega u čemu si stalno. Nogomet vježbam svaki dan na treningu, a pjevam stalno, neovisno gdje sam i s kim sam, od ranog jutra mora biti pjesma i doma i u autu dok idem na posao, inače ne funkcioniram – pojasnio nam je Dario.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: David Sobota
Foto: David Sobota
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan