Picokijada 2020.

FOTO/VIDEO Predivna povorka aranžiranih kola i traktora podsjetila na stare običaje i vremena kako se nekad živjelo

Povorka je svojim prikazom sve posjetitelje podsjetila na zaboravljene običaje, zanate, nošnje, radove i način života.

18:34h
0
Foto: Jurica Karan

Treći, a ujedno i posljednji dan Picokijade, bio je također sjajno posjećen. Glavni događaj dana bila je povorka aranžiranih kola i traktora koja je prošla cijeli grad. Ime povorke je Podraivna od leta do leta, a sve je krenulo u 17 sati.


Povorka je sastavni dio Picokijade od samog početka, a samim time čuva izvornost i tradiciju đurđevačke Podravine. Ova manifestacija je jedinstvena pokretna izložba starih običaja i obrta, te ruha i folklornog nasljeđa Podravaca, kakve nema nigdje u Hrvatskoj. Povorka je svojim prikazom sve posjetitelje podsjetila na zaboravljene običaje, zanate, nošnje, radove i način života.

Priznanje za najoriginalniju ekipu otišlo je u ruke članova Konjičkog kluba Virovski konjanici koji su uprizorili kirijaše. Članovi Gradskog kazališta Đurđevac prikazali su kako je izgledala birtija na pijačni den, odnosno četvrtkom, a za to su dobili priznanje za najzabavniju ekipu.

Najtradicionalnija ekipa bila je ona iz Sirove Katalene za ‘V goricama je najlepše’, dok su članovi KUD Grgur Karlovčan primili priznanje za najatraktivniju ekipu. Priznanje za sudjelovanje dobili su i članovi KUD Gruntovec. Program je vodio Branko Uvodić, a gradonačelnik Janči lijepim se riječima zahvalio svima na sudjelovanju.

Kako je bilo pogledajte u velikoj fotogaleriji.

[PICOKIJADA] Povorka aranžiranih kola

Gepostet von Epodravina.hr am Sonntag, 28. Juni 2020

čitam...