17.6 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
MULTIMEDIJSKA KINODVORANA

FOTO/VIDEO Rezanjem vrpce u Križevcima otvoreno kino, Ž. Šunjić: Karte su planule u dva sata
F

Nakon izjava za medije te svečanosti rezanja vrpce, premijerno je pušten film Zemlja nomada, djelo Oscarom nagrađeno u kategoriji najboljeg filma i režije te kategoriji najbolje ženske uloge.

Ne propustite

U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci, u Ulici Franje Tuđmana 20, danas je otvorena multimedijska kinodvorana. Jednostavnije rečeno, otvoreno je dugoočekivano kino. 

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Križevci Željka Šunjić zahvalila se na ustupljenom prostoru, kao i Gradu Križevcima na mogućnosti da Učilište vodi kino.

– Prekrasno je zbog vizualnog dojma, ali i zbog tehničke opremljenosti. Mislili smo i na osobe s invaliditetom kojima je, također, prilagođeno – kazala je Ž. Šunjić, građanima poručivši da prate njihove službene stranice, odnosno kino.krizevci.hr gdje će imati priliku pogledati koji se filmovi nude te rezervirati kartu.

Foto: Mateo Alečković

Potrudit će se, kazala je, ponuditi vrhunske filmove, s time da će publici omiljene, bude li interesa, i reprizirati.

– Naravno, imali smo želju imati kokice i sokove, sve što ide uz kino, no zakočila nas je Covid-kriza zbog koje isto ne možemo ostvariti – dodala je.

Kino ima 82 mjesta, ali s obzirom na epidemiološke mjere, u njega se zasad može smjestiti 25 osoba.

– Građani su oduševljeni. Nakon što smo objavili da se kino otvara, karte su planule u samo dva sata. Nadamo se da vas nećemo razočarati – zaključila je Ž. Šunjić.

Šaško: “Dobar dio mladih nije imao priliku biti u kinu u Križevcima.”

Par riječi potom je uputio zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

– Dvorana je jedna od ljepših malih dvorana u Hrvatskoj. Evo, 15 godina prošlo je od zadnje komercijalne projekcije filma u nekom kinu u Križevcima. Dobar dio mladih nije imao priliku biti u kinu u Križevcima. Sva istraživanja koja smo proveli pokazivala su da je kino najpoželjnije u ovome gradu. Sada ćemo dobiti projekcije te podići kino-scenu koja je zamrla otkako je staro kino zatvoreno – govorio je Šaško.

Foto: Mateo Alečković

Istaknuo je kako će se kino moći koristiti i za druge vrste događaja.

– Pozivam nostalgičare da dođu u ovu dvoranu, sve one koji žale za starim kino. Dođite, pogledajte i dajte konstruktivne kritike. Mislim da je vrijeme velikih dvorana s 400+ mjesta završilo. Ovakve, manje dvorane sada su aktualne u svijetu. Ravnateljica je rekla, svjetski standard pratimo i tehnikom. Uživajte u filmovima u idućih nekoliko desetaka godina. Dobro se provedite – zaključio je Šaško.

Nakon izjava za medije te svečanosti rezanja vrpce – u čemu je uz Šaška i Ž. Šunjić sudjelovala direktorica Križevačkog poduzetničkog inkubatora Jelena Ivelić – premijerno je pušten film Zemlja nomada, djelo Oscarom nagrađeno u kategoriji najboljeg filma i režije te kategoriji najbolje ženske uloge.

O rasporedu projekcija za petak, subotu i nedjelju pisali smo ovdje, pa pogledajte što možete otići pogledati.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×