- Oglas -

Zgrada Škole u prirodi bit će jedna od najljepših građevina u županiji, to je sasvim sigurno. Radi se o velikom projektu Prirodne baštine, vrijednom 22 milijuna kuna, koji uključuje tri segmenta. Uz Posjetiteljski centar i novu plohu na rezervatu Đurđevački pijesci, zgrada Škole u prirodi, odnosno hostel, privlači najviše pažnje, a mi smo prvi u njega zavirili.

Unutrašnjost hostela je cijela u drvu i izgleda autohtono te se osjeća povezanost s prirodom, što objektu daje poseban štih.

Hostel je na tri razine, na katu su spavaonice, muška i ženska, svaka posebno, a ukupno će biti oko pedeset mjesta. U prizemlju će biti kongresni dio, kuhinja i restoranski dio gdje se neće kuhati, već će se moći prigristi. Na krovu su solarne ploče, a posebno nam se sviđaju tobogani, kroz koje djeca, umjesto stepenica, mogu izaći i ući u svijet prirode.

- Oglas -

Vani se nalazi veliki amfiteatar gdje će mladi moći učiti o prirodi uz logorsku vatru, prepričavati svoje doživljaje, sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama i uživati u jedinstvenoj Park šumi Borik posađenoj na Đurđevačkim pijescima. Isto tako, koristit će se za održavanje kazališnih predstava, javnih tribina i predavanja, a da bi prikazali njegovu veličinu, možemo slikovito reći da u njega stanu mještani cijelog Đurđevca.

Odmah do hostela nalazi se park šuma Borik. Na njoj su obnovljene i zamijenjene sprave za vježbanje, postavljena je i poučna staza koja će pratiti 20 postaja, a postavilo se i 18 postaja poučne staze. Ulaz je povezan s drvenom šetnicom koja povezuje utvrdu Stari grad, Hrvatsku Saharu i Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci, što će učenici sve imati priliku posjetiti i istražiti.

O svemu detaljnije pročitajte OVDJE, a onda zavirite u hostel!

 

Hostel Borik Đurđevac
Foto: Mario Kos
Hostel Borik Đurđevac
Foto: Mario Kos
Hostel Borik Đurđevac
Može se spustiti i toboganima // Foto: Mario Kos
Hostel Borik Đurđevac
Amfiteatar koji može primiti gotovo cijeli Đurđevac // Foto: Mario Kos
Hostel Borik Đurđevac
Foto: Mario Kos
Hostel Borik Đurđevac
Pogled iz zraka, na lijevoj strani vidi se početak staze koja vodi u Borik // Foto: Mario Kos
Hostel Borik Đurđevac
Foto: Mario Kos
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).