Kao i svake godine, na ludbrešku Svetu nedjelju stigle su tisuće vjernika i hodočasnika iz Hrvatske i inozemstva.


Hodočastile su brojne župe, a osim misnih slavlja i procesija, tijekom vikenda je organiziran bogat zabavni i kulturni program.

Danas, na samu Svetu nedjelju, vjerski je program počeo već u šest sati, svetom misom i propovjedi u Župnoj crkvi.

Procesija brojnih hodočasnika od Župne crkve do Zavjetne kapele krenula je u 9.45 sati, a procesiju i hodočasničku Sv. misu predvodio je mons .dr. Tomo Vukšić, vojni biskup u BIH, uz sudjelovanje biskupa domaćina mons. Josipa Mrzljaka i drugih biskupa.

Sveta Nedjelja Ludbreg - Procesija i Misa
Foto: Mario Kos

Misnom slavlju i procesiji nazočio je gradonačelnik Dubravko Bilić, a okupili su se i lokalni, te političari iz državnog vrha, a prije same mise govor je održao potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner.

Uslijedilo je klanjanje Presvetom Sakramentu u Zavjetnoj kapeli, za očuvanje vrijednosti i moralnosti u hrvatskim katoličkim obiteljima.

Sveta Nedjelja Ludbreg - Procesija i Misa
Foto: Mario Kos

U sklopu kulturnog i zabavnog programa u petak je počela etno gastro izložba u organizaciji Udruženja hrvatskih obrtnika Ludbreg, a KUD “Anka Ošpuh” u subotu je priredio Folklorne susrete. Brojnu su publiku tijekom vikenda zabavljali Hladno pivo, Mladen Grdović te Učiteljice i Tarapana bend, a cijelo se vrijeme mogao obilaziti Ludbreški sejem.

U Ludbregu se i ove godine okupio veliki broj vjernika, hodočasnika, znatiželjnika i gostiju kako bi obilježili i proslavili dane ludbreške Svete Nedjelje.

Velika ludbreška Sveta nedjelja

Gepostet von Epodravina.hr am Sonntag, 2. September 2018

Velika ludbreška Sveta nedjelja

Gepostet von Epodravina.hr am Sonntag, 2. September 2018

čitam...