SPREMNI SU ZA SVE

FOTO/VIDEO Trgovine otvorile svoja vrata! Pokušali smo isprobati odjeću prije kupnje i doznali gdje se stvaraju najveći redovi

Podsjetimo, trgovine od današnjeg dana rade produženo, s pauzom na prelasku iz smjene u smjenu

16:30h
0

Trgovine neprehrambenih proizvoda s današnjim su danom za kupce otvorile svoja vrata. Podsjetimo, one trgovine koje dosad nisu radile, a nalaze se unutar trgovačkih centara, odnosno koje nemaju poseban ulaz, još će se malo strpjeti. No, nemojte se iznenaditi ako unutar trgovačkih centara vidite otvorene specijalizirane trgovine s dječjom odjećom, obućom i opremom. Njima je rad dozvoljen.

Posjetili smo danas trgovački centar Supernova u Koprivnici kako bismo vidjeli jesu li naši trgovci i građani jedva dočekali ovaj dan i kako se primjenjuju preporuke i mjere.

Trgovine s odjećom su gotovo pa prazne. Što i ne čudi jer tek su otvorene i vodimo se onom logikom da su ljudi na svojim radnim mjestima, a oni i koji nisu, svoje su vrijeme odlučili drugačije potrošiti. U jednoj trgovini primijetili smo nekoliko mušterija koje su kupovale dječju odjeću.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Zaposlenici su nevoljko komentirali ponovno otvorenje, no posjetili smo jednu od trgovina i ugodno se iznenadili situacijom. Na ulazu stoji jedan zaposlenik i dijeli specijalizirane vrećice s brojevima. Maksimalan broj kupaca s obzirom na površinu trgovine je 30, a svi drugi koji nisu ušli u taj “sretan broj” vani trebaju čekati na svoj red. Priupitali smo zaposlenicu smijemo li probati odjeću, s obzirom na to da je preporuka da se odjeća ne isprobava, i dalje ostala samo preporuka, a ne odluka koja se treba provoditi.

– Ja vam ne mogu zabraniti da probate odjeću. Ali preporuka je da se ne isprobava – rekla nam je ljubazna zaposlenica te dala sugestiju – ako baš nešto morate “navlačiti preko glave” ipak bi bilo bolje da ne radite to, ali košulje na gumbe, hlače, obuća – to može ako baš mora. Dodala je da odjeća koju kupac isproba, ali ju na kraju ne kupi, mora biti na pet dana maknuta iz trgovine. I toga će se pridržavati.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Iako kupaca nema puno, naši trgovci su se itekako dobro pripremili. Plastika na blagajnama pojedinih trgovina, rukavice, maske, dezinfekcijska sredstva, natpisi s uputama, oznake za udaljenost između ljudi. Zaštitari na ulazima ili zaposlenici trgovine u tom svojstvu, posebne vrećice i brojevi koje dobivate u ruke prilikom ulaska u prostor, a prilikom izlaska ih morate vratiti. Sve je na mjestu i u upotrebi.

Posjetili smo i trgovinu Elipso te tamo razgovarali s voditeljicom poslovnice.

Foto: Ivan Balija
Anica Biškup // Foto: Ivan Balija

– U devet su nam ušli prvi kupci. Moram priznati da ima više šetača nego kupaca. Mi smo još od prošlog tjedna bili spremni i čekali dozvolu za rad. Zasad je sve OK i kupci se pridržavaju mjera – rekla je voditeljica poslovnice Elipso, Anica Biškup.

Foto: Ivan Balija
Elipso // Foto: Ivan Balija

Podsjetimo, trgovine od današnjeg dana rade produženo, s pauzom na prelasku iz smjene u smjenu. U nastavku donosimo zasad poznate pauze radi dezinfekcije u pojedinim trgovinama.

Tako Spar trgovine od danas rade od 7.30 do 21 sat od ponedjeljka do subote. Pauza radi dezinfekcije prostora bit će od 14 do 15 sati u Spar supermarketima i Interspar hipermarketima u cijeloj Hrvatskoj.

Kaufland će od ponedjeljka do subote raditi od 7 do 22 sata, uz pauzu od 14 do 15 sati.

Lidl od danas također radi po novom rasporedu. Svakoga dana između 13.30 i 14.30 sati sve će trgovine biti zatvorene kako ne bi došlo do preklapanja radnika iz dvije smjene te kako bi se trgovina još jednom temeljito dezinficirala.

Konzum trgovine od danas rade od 7.30 do 21 sat, uz pauzu od 13.30 do 14.30 i to od ponedjeljak do subote.

Trgovine su danas otvorile svoja vrata, no Koprivničanci zasad nisu pohrlili u njih.Više je šetača nego onih koji kupuju, kažu prodavači

Gepostet von Epodravina.hr am Montag, 27. April 2020

čitam...