gradonačelnik dobio čast

FOTO/VIDEO U Domu mladih loptica u sklopu lančanog eksperimenta stigla do kraja, puna dvorana oduševljeno zapljeskala

Riječ je o izradi lančanih pokusa čime se povezuju vrtićarci i osobe treće životne dobi.

13:16h
0

Pučko otvoreno učilište Koprivnica Dječji vrtić Tratinčica dio su europskog projekta Chain experiment in preschool koji se od petka do danas održavao u Domu mladih, a o čemu smo pisali ovdje. Podsjetimo, riječ je o izradi lančanih pokusa čime se dijeljenjem ideja, praksi i metoda povezuju vrtićarci i osobe treće životne dobi. Današnjeg, posljednjeg dana projekta koji se provodio s partnerima iz Slovenije, Poljske i Italije demonstriran je rezultat.

– Ovo je četvrti susret u nizu. Kao i ranije, bio je uspješan. Stvorili smo lanac na temu sanjkanja. Od papira, plastike i drveta odradili smo zadanu temu. Danas ćemo ga prezentirati i time će naše druženje završiti – kazao je Ranko Kovačić, inače volonter Tratinčice.

Ranko Kovačić // Foto: Marko Dedić

Prije nego li je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić dobio čast pustiti lopticu, okupljenim sudionicima kao i brojnim mališanima obratila se Katarina Bertoncelj ispred Ljudske univerze Jesenice iz Slovenije, inače koordinatora projekta.

– Pokazali smo kako razlike u nacionalnosti i jeziku nisu problem. Zahvalila bih se Gradu Koprivnici, POU-u Koprivnica, vrtiću, Muzeju grada Koprivnice i Muzeju prehrane Podravka. Hvala na predivnim trenucima i na tome što ste nas odveli u Hlebine kako bismo vidjeli rad gospodina Generalića. Najbolji ste, ponosna sam na vas – kazala je u emotivnom govoru K. Bertoncelj.

Katarina Bertoncelj // Foto: Marko Dedić

Loptica je uspješno prošla cijeli lančani eksperiment što je pratila naizmjenična pjesma sudionika, otpjevana u grupama koje su činili sudionici različitih zemalja. Vrtićarci poredani uz stol bili, naravno, oduševljeni, a cjelokupno druženje zaključeno je gromoglasnim pljeskom.

Lančani eksperiment, Dom mladih

U Domu mladih zaključen lančani eksperiment. Vrtićarci i sudionici uspjeli su loptu dovesti do kraja!Više na —> https://epodravina.hr/foto-video-u-domu-mladih-loptica-u-sklopu-lancanog-eksperimenta-stigla-do-kraja-puna-dvorana-odusevljeno-zapljeskala/

Gepostet von Epodravina.hr am Freitag, 24. Januar 2020

čitam...
Loading...