manifestacije

FOTO/VIDEO Zrinski trg živnuo unatoč lošem vremenu, u tijeku su Ribolovci svome gradu, Tradicija naših starih i Vuzmena košarica

Nadamo se da najavljeno loše vrijeme neće protjerati izlagače i sudionike te da ćemo svi uživati u prekrasnim događanjima koja su oživjela koprivnički središnji trg.

11:32h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Mnogobrojni posjetitelji ovog vikenda mogu uživati na Zrinskom trgu jer su otvorene tri zanimljive maifestacije. Unatoč oblacima koji su se nadvili nad gradom, trg je prepun ljudi koji uživaju u brojnim sadržajima.


Jedinstvena i atraktivna ribička manifestacija Ribolovci svome gradu, koju već 18. godinu tradicionalno organiziraju ŠRK Koprivnica, Grad Koprivnica i Turistička zajednica grada Koprivnice otvorena ja danas prijepodne. Pecanje ribe u velikom 12 metarskom bazenu, natjecanje u spremanju fiša, bogati kulturno – umjetnički program, samo su neke od aktivnosti.

Proglašenje najboljih fiš majstora očekuje se iza 14 sati. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Mišel Jakšić.

U sklopu programa obilježavanja 26. obljetnice Koprivničko-križevačke županije, održava se i manifestacija Tradicija naših starih, a koju je prigodnim govorom otvorio dožupan Ratimir Ljubić.

Posjetitelji mogu razgledati proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, udruga i domaćih radinosti te uživati u prikazu starih običaja, kao i domaćoj hrani i piću.

Osim toga, na trgu se održava i Vuzmena košarica.

Vuzmenu košaricu i ove godine organizira Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa dječjim vrtićem „Vrapčić“, a u sklopu projekta Pisanica od srca.

Ove je godine prijavljeno ukupno 18 vuzmenih košarica koje pripremaju i izrađuju djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi. Cilj ovog projekta je očuvanje i prenošenje tradicije oslikavanja jaja uoči Uskrsa tehnikama i materijalima koje su koristili naši stari.

Nadamo se da najavljeno loše vrijeme neće protjerati izlagače i sudionike te da ćemo svi uživati u prekrasnim događanjima koja su oživjela središnji koprivnički trg.

Događaja na trgu

Gepostet von Epodravina.hr am Samstag, 13. April 2019

čitam...