izborna skupština

FOTO Vjekoslav Štimac ponovno na čelu koprivničkog Crvenog križa: Cilj nam je ove godine završiti projekt Centar za pomoć u kući

Dosadašnje aktivnosti Pučke kuhinje, dobrovoljnog davalaštva krvi, tečajeva prve pomoći za vozače i radnike, Socijalne samoposluge kontinuirano će se nastaviti unaprjeđivati i nadograđivati, a nastavit će se suradnja s brojnim dionicima u lokalnoj zajednici.

09:12h
0
Foto: GDCK Koprivnica

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica održalo je izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo za naredno četverogodišnje razdoblje.

Za Predsjednika je izabran Vjekoslav Štimac, mag. ing. elektrotehnike, načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke županije, darivatelj krvi i zastupnik iz Općinskog društva CK Novigrad Podravski.

Ljiljana Šajatović-Ivanković i Lidija Petras nove su potpredsjednice. Uz njih, u Odbor Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica ušli su Anica Desnica, Zvonko Jakupić, Mirjana Klasić, Dragica Kramarić, Stjepan Lončar i Zvonimir Šašek. Za članove Nadzornog Odbora izabrani su Zvonko Vidović, Silvija Škutin i Ana Kuruc.

Za zastupnike u Skupštinu Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, u ime Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, izabrano je deset članova: Štefica Petrović, Ankica Cmrk, Zvonko Jakupić, Vjekoslav Štimac, Maja Pribeg, Anica Desnica, Ljiljana Šajatović-Ivanković, Stjepan Lončar, Zvonimir Šašek i Miroslav Kanisek.

Vjekoslav Štimac izabran je za zastupnika u Skupštinu Hrvatskog Crvenog križa 23. saziva te je predložen za člana Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa.

Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika Koprivnice, pozdravila je članove Skupštine te kazala koliko ju posebno veseli što GDCK Koprivnica provodi projekt Centar za pomoć u kući Koprivnica u kojem je Grad Koprivnica partner.

– Ovim projektom GDCK Koprivnica moći će pružati sve usluge koje do sada pruža i širiti nove usluge. Cijelom novom izabranom vodstvu želim puno uspjeha u narednoj godini, kao i u cijelom budućem mandatu – rekla je Melita Samoborec i uputila čestitke i zahvale svim volonterima koji pomažu u radu koprivničkog Crvenog križa te je dodala kako će Grad Koprivnica uvijek biti potpora.

Predsjednik Vjekoslav Štimac predstavio je program za naredno razdoblje od 2020. do 2024. godine. Istaknuo je kako je cilj ove godine završiti započeti projekt financiran EU sredstvima Centar za pomoć u kući. Njime će se stvoriti prostorni preduvjeti za još kvalitetniji rad u svim djelatnostima i riješiti dugogodišnji problemi nedostatka skladišnog, kuhinjskog i uredskog prostora te prostora za aktivnosti umirovljenika kao i pružanje nove usluge za beskućnike te posudionice medicinskih pomagala.

Istaknuo je važnost daljnjeg kadrovskog jačanja i provođenja EU projekata u cilju promicanja društvene uključenosti te borbe protiv siromaštva i diskriminacije te ujednačavanje pružanja humanitarne pomoći na području cijelog djelovanja.

Dosadašnje aktivnosti Pučke kuhinje, dobrovoljnog davalaštva krvi, tečajeva prve pomoći za vozače i radnike, Socijalne samoposluge kontinuirano će se nastaviti unaprjeđivati i nadograđivati, a nastavit će se suradnja s brojnim dionicima u lokalnoj zajednici.

Skupština je donijela Izmjene i dopune Financijskog plana za ovu godinu, te Plan rada i Financijski plan za 2021. godinu. Ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev istaknula je kako je u tijeku provođenje čak sedam projekata, a ove godine ugovorena su tri velika vrijedna 17,5 milijuna kuna.

Uz redovne djelatnosti, GDCK Koprivnica, naredne će se godine posvetiti i projektima FEAD u kojima se osigurava pomoć potrebitima, zatim Volonter penzioner preko kojeg su organizirane aktivnosti za umirovljenike te Centar za pomoć u kući čija bi gradnja trebala početi sljedeće godine.

 

 

čitam...