MANIFESTACIJA

FOTO Wine Fest će uz koncert Erica ugostiti neke od najboljih hrvatskih vinara, Zalar: Stižu brojni gosti, možete degustirati sva vina

Iduća subota rezervirana je za najbolje podravske vinare, niz vinskih stručnjaka i predavanja, ali i degustaciju te druženje na otvorenom. Organizatori su otkrili sve detalje o četvrtom po redu Wine Festu, koji će se održati na terasi Doma mladih.

14:30h
0
Foto: Dominik Smolak

Danas se u Galeriji Mijo Kovačić održalo predstavljanje aktivnosti vezanih uz EU projekt reVITAlize koje u partnerstvu s Muzejom Grada Koprivnice provodi sam Grad Koprivnica.

Ravnatelj Muzeja Robert Čimin i predstavnik Udruge vinskih entuzijasta 5F Tomislav Zalar otkrili su što nas sve od vinskih manifestacija i događaja čeka u nadolazećim danima. Naglasak je, naravno, bio na četvrtom po redu Wine Festu.

Čimin je na početku istaknuo kako je osnovni zadatak ovog projekt energetska obnova zgrade Muzeja Grada Koprivnice. Radovi su trenutno u drugoj fazi, radi se na hidroizolaciji i odvodnji oborinskih voda te drenažnim sistemima oko same zgrade.

Samom Wine Festu prethodit će izložba Podravskih kleti Petra Petrovića te izložba pod nazivom Išel budem v kleticu. Riječ je o nikad predstavljenim arhitektonskim nacrtima s početka 20. stoljeća koprivničkih kleti na obroncima Bilogore.

Iduća subota, 26. lipnja, rezervirana je za Vinsku konferenciju i Wine Fest. Na konferenciji će od 12 sati krenuti predavanja na temu vinogradarstva i sve ono što se veže uz podrumarstvo i vinogradarstvo.

Robert Čimin // Foto: Dominik Smolak

– Ukupno smo uspjeli okupiti 10 predavača različitih profila, tematike i interesa. Sama konferencija je međunarodnog karaktera budući da će na njoj biti 10 sudionika iz Mađarske, a istovremeno će se prikazivati putem YouTube kanala Sveučilišta Sjever, zbog mjera koje su trenutno na snazi. Wine Fest je zamišljen od 19 do 23 sata. Izuzetno nam je drago da je ovaj EU projekt mogao podići Wine Fest na jednu višu razinu. Što se tiče popratnih sadržaja, pripremili smo koncert našeg Erica, jednog mladog autora koji je već etabliran na sceni – rekao je Čimin, dodajući kako uz pomoć koprivničkog umjetnika Zvonimira Haramije rade na novom vizualnom identitetu Wine Festa.

Zalar je istaknuo kako će manifestacija okupiti niz stručnjaka iz navedenih područja. Redom su to profesori Mario Tomiša, Iva Šarkanj, Bojan Šarkanj, Helena Tomić s temom foodpairing, zatim enolozi Mladen Papak iz Iloka i Luka Košćak iz Vinarije Kostanjevac, Nikola Cik uz temu o povijesti vinogradarstva, Tomislav Filipović kao jedan od vodećih stručnjaka za maslinovo ulje u Hrvatskoj, zatim Željkica Međurečan Oštrokapa te Domagoj Matković, predsjednik udruge vinskih entuzijasta 5F.

Tomislav Zalar // Foto: Dominik Smolak

– Četvrti po redu Wine Fest, vjerujem i najbolji, koji će se održati na terasi Doma mladih i Puba. Zasad imamo 13 vinara, s time da čekamo barem još šest vinara da nam se jave. Kao i uvijek, naglasak je na podravskim vinarima. Ulaznice za Wine Fest bit će 80 kuna, a 20 kuna se plaća bon za čašu. Po izlasku s Wine Festa, možete je zadržati ili ostvariti povrat. Dođite na vinsku konferenciju i obavezno dođite na Wine Fest jer je stvarno rijetka prigoda da na jednom mjestu imamo najbolje podravske vinare, najbolje podravske hobiste i neke od najboljih hrvatskih vinara – rekao je Zalar, dodajući na kraju kako je plaćanjem ulaznice omogućeno degustiranje svih mogućih vina koja će biti izložena na Wine Festu.

Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak

čitam...