FOTO Završio šesti Bepov memorijal, Ana Samaržija predala pobjednički pehar

22:21h
0
110904-tatari-ana

Podravka Vegeta treći ovosezonski pehar osvojila je na najdražem turniru, turniru posvećenom bivšem treneru Josipu Samaržiji Bepu, treneru koji je postavio temelje modernog rukometa u Koprivnici i s kojim je Podravka postizala velike uspjehe.

Ove godine 10 je godina kako Bepe nema, ali je turnir, koji organizira RK Podravka, dobro utemeljen i pravo je mjesto za sjećanje na ljude, ali i djevojke koje je uveo u sport, a one njemu i Koprivnici vratile velikim uspjesima, popele se i na europski tron, a niz su godina ne samo najbolje u Hrvatskoj, već su i važan faktor u europskom rukometu.

Pehar Mirandi Tatari u svečanom dijelu turnira predala je Bepova supruga Ana Samaržija, nakon što je na početku svečanosti primila cvijeće od predsjednika kluba Krunoslava Bešvira.

U dodjeli priznanja sudjelovao je i sin pokojnog Bepa, Leo Samaržija, koji je predao pehare kapetanicama ekipa Krim Mercatora za osvojeno drugo mjesto, Hypa za osvojeno treće mjesto i Metalurga za četvrto. Nastao je mali zastoj kod dodjele pehara Hypu, jer djevojke nisu shvatile da su za gol ”kraće” od Krima, a s istim brojem bodova i međusobnim neriješenim rezultatom.

U pojedinačnim nagradama prevladao je Krim Mercator. Naime, Andrea Penezić najbolji je strijelac turnira, s ukupno 22 gola.

Najbolju igračicu i najbolju vratarku turnira tradicionalno biraju treneri, pa je bez konkurencije izabrana Jelena Grubišić s fantastičnih 57 obrana.

Najboljom igračicom, pod dojmom zadnje utakmice, kada je jedno vrijeme gotovo sama držala ”u šahu” Hypo sa serijom prekrasnih golova, a ukupno 12, proglašena je Lidija Horvat. Već smo u izvještaju spomenuli da je 12 golova od 15 pokušaja, što je 80 posto! Njima je nagrade predala članica Upravnog odbora RK Podravke Jasmina Stričević.

Tako je završio dobar turnir, s, nažalost, malo gledatelja. Neke druge manifestacije tog dana u Koprivnici hvalit će se posjetom. No, i rukomet je ponudio hrvatsko i navijestio renesansu koprivničkog ženskog rukometa. Već za manje od mjesec dana počinje Liga prvakinja, a već u četvrtak i hrvatsko prvenstvo. Dolaze Sesvete. Pa da vidimo kako to ide s domaćim ekipama.

{vsig}sport/rukomet/09-2011/turnir-bepo{/vsig}

čitam...