načelnik Molva povukao potez

FOTO Zdravko Ivančan napustio Županijsku skupštinu: Imamo previše projekata u općini, gradimo halu, knjižnicu, kulturni centar, ne mogu stići na obje strane

Jedan od tih projekata zbog kojih smatra da je potrebniji u svojoj općini nego u Županijskoj skupštini je i izgradnja velike hale koja uskoro započinje, gotova bi trebala biti do kraja godine, a useljiva u 2019.

11:30h
0
Zdravko Ivančan // Foto: Matija Gudlin

Načelnik općine Molve, Zdravko Ivančan, povukao se iz Županijskog vijeća i prepustio svoje mjesto stranačkom kolegi iz HSS-a Mariju Hudiću.


Ta odluka nije bila laka, no, kako kaže, za nju se odlučio kada je shvatio da zbog poslovnih i privatnih obveza ne može obavljati tu dužnost.

– Smatram da ne mogu kvalitetno obavljati dužnosti i u Županijskoj skupštini i u općini. Jednostavno je previše projekata, a imam i svoj privatni posao i obveze. Zbog odgovornosti prema ovoj županiji prepustio sam svoje mjesto Mariju Hudiću, koji će to kvalitetno obavljati i odraditi. Bilo bi nekorektno od mene da ne stignem na pola sjednica ili sastanaka Kluba – kaže nam Ivančan.

Mario Hudić zamijenit će Zdravka Ivančana u Županijskoj skupštini // Foto: Matija Gudlin

Jedan od tih projekata zbog kojih smatra da je potrebniji u svojoj općini nego u Županijskoj skupštini je i izgradnja velike hale koja uskoro započinje, gotova bi trebala biti do kraja godine, a useljiva u 2019.

– Gradnja hale ukupno će koštati 2,8 milijuna kuna, bit će sufinancirana s 1,8 milijuna, a razliku će pokriti Općina Molve. Očekujem da će se u njoj pokrenuti proizvodnja, prerada ili skladištenje poljoprivrednih proizvoda, a i Općina će tu imati svoje prostorije te će Komunalno poduzeće imati svoje sjedište u prostoru – navodi načelnik.

Osim hale, veći projekt je i LED rasvjeta, koja će u cijeloj općini zamijeniti stare živine i natrijeve svjetiljke. Projekt je vrijedan 250 tisuća kuna, a sredstva će se sama otplatiti kroz četiri godine uštedom na električnoj energiji. Ona je zasad postavljena u naselju Molve Grede i u Marijanskoj ulici.

Također, tu je i vrtić u općini, koji će proći kroz obnovu i dobiti novo ruho, a čeka se i gradnja reciklažnog dvorišta.

Nova hala u Molvama // Foto: molve.hr

– Za vrtić smo dobili oko 395 tisuća kuna sufinanciranja, a mijenjat ćemo stolariju na vrtiću, postavljati fasadu i mijenjati krovište, a rokovi su nam do 31. svibnja. Za reciklažno dvorište čekamo odgovor, javili smo se na Fond za zaštitu okoliša. To je investicija od 2,5 milijuna kuna, a očekujemo povrat od 2,1 milijun kuna – kaže Ivančan.

Planira se kino sala i kulturni centar vrijedni 2,5 milijuna kuna, s povratom sredstava od oko 90 posto, asfaltiranje nerazvrstane ceste prema Hlebinama i Novigradu Podravskom, obnova doma u Repašu, a uskoro se otvara i općinsko-školska knjižnica.

– Uspjeli smo u suradnji sa Županijom sagraditi knjižnicu vrijednu 1,1 milijun kuna, od čega je Županija povukla 800 tisuća kuna sredstava. I dalje opremamo knjižnicu i vjerujem da će do 15. veljače biti kompletno opremljena i da će mještani dobiti svoju knjižnicu – zaključuje načelnik Ivančan.

 

čitam...