23.5 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PREDBLAGDANSKO DRUŽENJE

FOTO Župan Darko Koren rezimirao podravsko-prigorsku godinu na druženju s novinarima: Iduća godina je godina velikih ulaganja u obrazovanje
F

Dugogodišnjoj novinarki Sandri Levak-Miklošić uručen je buket i čestitka za nagrade koje je primila od strane Koprivničko-križevačkog ogranka Hrvatskog novinarskog društva i Hrvatske udruge radijskih voditelja.

Ne propustite

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren danas je u Županijskoj upravi održao predblagdansko druženje za predstavnike medija, što je ujedno bila prilika za rezimiranje događaja iz 2019. godine.

U svojem govoru, Koren se fokusirao na investicije u zdravstvu tijekom godine na izmaku, naglašavajući kako je otpočetka navedeno razdoblje promatrano kao investicijsko za taj dio društva. Pritom je naveo, primjerice, projekt dnevnih bolnica, nova vozila Zavoda za hitnu medicinu te projekt Pozdrav. Dodajmo i kako su nedavno otvorena vrata novog Odjela pedijatrije. Dotaknuo se i ulaganje u medicinsko-konzilijarnu zaštitu te subvencioniranja kredita za liječnike.

Obrazovanje je sljedeća točka, točka koja se postavlja kao okosnica rada Županije u 2020. godini. Priprema se, tako, izgradnja pet dvorana, a tu je i županijski Centar kompetentnosti kojim će se Obrtnička škola Koprivnica i Strukovna škola Đurđevac rekonstruirati, obnoviti i dograditi. Ove je godine, pak, nastavljeno subvencioniranje prijevoza učenika, osiguravanje prehrane potrebitim učenicima, a osigurani su i pomoćnici u nastavi te 60 stipendija, najviše ikada.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Prosinac, pa i cijelu godinu, obilježili su dolazak premijera Andreja Plenkovića u Podravinu i Prigorje te sastanak svih hrvatskih župana u Domu mladih u Koprivnici.

– Mislim da smo opravdali očekivanja u smislu vrlo zahtjevne organizacije – smatra Koren.

Donesen je i županijski proračun za 2020. godinu te projekcije za 2021. i 2022. godinu koji, kako je kazao, određuju njihov put i rad. Komentirajući gospodarstvo, župan je naglasio kako su jedna od županija s većim izvozom od uvoza.

– Potpomažemo malo gospodarstvo. Srećom, velikom naša pomoć nije potrebna – zadovoljno je izjavio, spomenuvši i državne investicije s kojima Županija nije direktno povezana, ali će znatno utjecati na njezin razvoj.

Riječ je, potom, uzeo predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, potvrdivši kako je suradnja s medijima bila korektna. Posebno je zadovoljan donošenjem odluke Skupštine za, kako ju je nazvao, treću generaciju.

Foto: Ivan Balija
Sandra Levak-Miklošić // Foto: Ivan Balija

– Subvencioniramo dio troškova umirovljenika u Domu. Odluka je sada proširena na još 17 obitelji. Velik je to korak za stare, ostavljene i zaboravljene. Za njih je to velik novac – smatra Pintar.

Dodajmo kako je dugogodišnjoj novinarki Sandri Levak-Miklošić uručen buket i čestitka za nagrade koje je primila od strane Koprivničko-križevačkog ogranka Hrvatskog novinarskog društva i Hrvatske udruge radijskih voditelja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Mještani ogorčeni

Općina na nogama: Ne želimo smrad kompostane u svojim domovima, slat ćemo inspekcije da zaustavimo projekt

Vijest da će se u Imbriovcu, mjestu u općini Đelekovec, graditi nova kompostana na mjestu već postojeće, no s...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×