30.1 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
LITERATURA

FOTO Županijski dragovoljci i veterani Domovinskog rata primili 200 knjiga veliku županovu donaciju
F

Predsjednik podružnice i županijskog Odbora za branitelje Domovinskog rata Siniša Pavlović te tajnik podružnice Damir Vuković župana su izvijestili o aktualnostima u radu podružnice te projektima.

Ne propustite

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik Ratimir Ljubić i pročelnica pravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek postjetili su županijsku podružnicu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH. Uručili su im vrijednu literaturu s tematikom Domovinskog rata, odnosno oko 200 knjiga kojima će u sklopu projekta Promicanje vrijednosti Domovinskog rata u školama Koprivničko-križevačke županije obogatiti knjižnice osnovnih i srednjih škola naše županije.

Predsjednik podružnice i županijskog Odbora za branitelje Domovinskog rata Siniša Pavlović te tajnik podružnice Damir Vuković župana su izvijestili o aktualnostima u radu podružnice te projektima. Istaknuli su dugogodišnju kvalitetnu suradnju.

– Ove smo godine sufinancirali 17 projekata i programa deset braniteljskih udruga s područja županije za što smo izdvojili 180 tisuća kuna. Vjerujem kako u okviru svojih mogućnosti činimo vrlo mnogo za naše veterane koji su dali neprocjenjiv obol u stvaranju države. Ovakav projekt koji je po sadržaju i načinu realizacije jedinstven i koji s tako velikim žarom i entuzijazmom već osmu godinu provodite u školama diljem županije, pokazuje koliko promicanje vrijednosti Domovinskog rata zaslužuje važno mjesto u obrazovnom sustavu. Iako naša županija nije bila direktno pogođena ratnim razaranjima, od izuzetne je važnosti da očuvamo vrijednosti za koje su mnogi branitelji iz naše županije položili svoje živote te da mladi iz sjećanja aktivnih sudionika onog doba čuju kroz što se sve moralo proći kako bi stekli neovisnost. Podrškom ovom projektu činimo ono što bi svaka odgovorna zajednica trebala činiti, a to je očuvanje spomena na veliku žrtvu branitelja i teško stečenu slobodu u kojoj danas živimo – rekao je Koren.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

– Hvala na podršci koju ste iskazali od samih početaka što je i rezultiralo ovako kvalitetnim projektom Udruge koji je prepoznat i na razini cijele Hrvatske. Ove godine zbog pandemije koronavirusa nismo mogli sudjelovati u nastavi, no vjerujem da ćemo kroz donaciju knjiga knjižnicama osnovnih i srednjih škola na najbolji način nastaviti s promicanjem vrijednosti Domovinskog rata – obratio se Pavlović.

Vuković je izjavio kako su predviđena predavanja umirovljenih vojno-policijskih časnika po školama odgođena zbog epidemioloških razloga, no udruga će svakoj školi dostaviti komplet knjiga kako bi mladi upoznali istinske vrijednosti Domovinskog rata.

– Zahvalni smo što je Županija i ove godine podržala tri naša projekta koja su od velike važnosti za nas branitelje, ali i cijelu populaciju naše županije. Uz projekt kojim promičemo vrijednosti Domovinskog rata organizirali smo i brojne okrugle stolove, a krajem ove godine ćemo organizirati i završni okrugli stol na temu ratne proizvodnje i humanitarne aktivnosti naše županije u ratnom razdoblju. Voljeli bismo na kraju sav prikupljeni materijal uobličiti i u monografiju kojom bi bile obuhvaćene sve ratne postrojbe Koprivničko-križevačke županije i sva ratišta koja smo prošli – kazao je Vuković.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Neke države ga povukle

Pod istragom je popularni lijek protiv bolova koji se prodaje i u Hrvatskoj, može izazvati ozbiljne komplikacije

Europska agencija za lijekove (EMA) potvrdila je da istražuje jedan lijek protiv bolova, a radi se o lijeku metamizol. Kako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×