31.5 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Predstavljeni rezultati projekta

FOTO Županijski Savjet mladih prvi u Hrvatskoj izradio razvojni program, otkrili koji su najveći problemi mladih Podravaca i Prigoraca
F

Prvi cilj razvojnog plana jest jačanje kvalitete života mladih, drugi cilj odnosi se na promicanje društva jednakih mogućnosti i kulture aktivnog življenja dok je treći cilj orijentiran na poboljšavanje uvjeta za stjecanje obrazovanja i zapošljavanja mladih.

Ne propustite

Krajem siječnja ove godine predstavljen je projekt Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije pod nazivom “Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH”, a danas je u prostoru Koprivničko-križevačke županije održana i završna konferencija projekta.

Podsjetimo, ciljevi projekta bili su osnažiti Županijski savjet mladih te udruge za mlade radi podizanja kvalitete života mladih, a njime je obuhvaćeno 600 mladih iz Koprivničko-križevačke županije, s naglaskom na one koji dolaze iz Koprivnice, Križevaca i Đurđevca. Prijavitelj projekta je Koprivničko-križevačka županija, partner je Centar za mlade Križevci, a vanjski suradnik PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije dok je njegova voditeljica Vesna Pribeg Peričić.

– U istraživanjima koje smo provodili uključili smo sve dobne skupine iz svih dijelova županije, održali smo razne tribine i radionice – rekao je Željko Jurković, predsjednik Savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije i predsjednik udruge Centar za mlade Križevci, projektni partner.

Foto: Dragana Pandža

Na kraju samog projekta izrađen je Razvojni program za mlade Koprivničko-križevačke županije na temelju izrađenog programa izradit će se i priručnik kako bi i drugim županija olakšali izradu istog programa, s obzirom na to da je naša županija prva u Hrvatskoj koja se uhvatila u koštac s izradom Razvojnog programa.

– Prvi cilj razvojnog plana jest jačanje kvalitete života mladih, drugi cilj odnosi se na promicanje društva jednakih mogućnosti i kulture aktivnog življenja dok je treći cilj orijentiran na poboljšavanje uvjeta za stjecanje obrazovanja i zapošljavanja mladih – rekla je Suzana Hirjanić, projekt menadžer za strateško planiranje i regionalni razvoj PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Suzana Hirjanić // Foto: Dragana Pandža

Izrađena je i sveobuhvatna analiza o potrebama, problemima i potencijalima mladih s područja županije na temelju provedenog istraživanja, provedeno je pet tematskih radionica Radne grupe za izradu i izvještavanje o provedbi Razvojnog programa za mlade, 160 mladih s područja županije sudjelovalo je na četiri tribine radi jačanja kvalitete života mladih, 320 učenika završnih razreda upoznato je s temama promicanja volonterstva, mogućnostima volontiranja, doprinosa zajednici ulogom aktivnog člana u njoj, pravima i obvezama te samim Razvojnim  programom za mlade i mogućnostima njegovu doprinosu putem osam prezentacija u osam srednjih škola u županiji.

Najveći problem za mlade naše županije, kako su oni sami i istaknuli jest nemogućnost zapošljavanja.

– Mladi nisu toliko nezadovoljni sa samom situacijom, istaknuli su manjak radnih mjesta kao problem, no sada nam se već pred kraj projekta čini da je i tu situacija bolje – rekao je Jurković.

Podsjetimo, projekt je odobren od strane Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku. A završnoj konferenciji prisustovali su i Ratimir Ljubić, zamjenik župana, Željko Pintar, predsjednik Županijske skupštine te voditeljica projekta Vesna Pribeg Peričić.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni traže prve bodove na Euru, utakmica se prati bez daha, pogledajte atmosferu

Nakon pomalo razočaravajuće utakmice protiv Španjolske, Vatreni danas traže prve bodove na Euru protiv Albanije. Kao i uvijek, imaju veliku...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×