Sporazum Ministarstva branitelja i Podravke

FOTO/VIDEO Branitelji će za Podravku proizvoditi povrće, Marin Pucar: Cilj je da u našem ajvaru i Vegeti bude samo hrvatska sirovina

Očekujem da ćemo ovom suradnjom biti primjer i motivirati branitelje, koji su možda i nesigurni, te ih ohrabriti na podizanje novih sposobnosti, poboljšanje održivosti sela i samim time poboljšanju demografske slike Hrvatske, rekao je ministar Tomo Medved.

15:56h
0
Foto: Matija Gudlin

Ministarstvo hrvatskih branitelja i Podravka potpisali su sporazum kojim će tvrtka otkupljivati poljoprivredne proizvode zadruga hrvatskih branitelja.

Ministar branitelja Tomo Medved danas je s predsjednikom uprave Podravke Marinom Pucarom potpisao spomenuti sporazum, a cilj te suradnje je da se u Podravkinim proizvodima poput ajvara i Vegete jednog dana nađe samo hrvatsko povrće, uzgojeno na domaćim poljima.

– Podravka je i u ratu bila hraniteljica branitelja i odigrala je značajnu ulogu u borbi za neovisnost Hrvatske. I danas otkupljujemo sve povrće s hrvatskih polja za naše kapacitete, a u narednim godinama će nam ovaj sporazum omogućiti da otkupimo još više sirovina s hrvatskih polja i ugradimo ih u naše vrijedne brendove – rekao je Pucar.

Foto: Matija Gudlin

Najavio je i izradu studije za gradnju sušare, čime bi se omogućila prerada hrvatskog povrća, prvenstveno za Vegetu. Također, istaknuo je da je najveća potreba Podravke paprika, s obzirom na to da imaju ambiciju ajvar proizvoditi isključivo od domaćih plodova.

– Cilj je da se hrvatskim braniteljima omogući kvalitetan plasman njihovih proizvoda, upravo u suradnji s Podravkom. Uvjeren sam da će sporazum omogućiti onima koji uspješno djeluju siguran plasman. Očekujem da ćemo ovom suradnjom biti primjer i motivirati branitelje, koji su možda i nesigurni, te ih ohrabriti na podizanje novih sposobnosti, poboljšanje održivosti sela i samim time poboljšanju demografske slike Hrvatske – rekao je ministar Medved, te izrazio nadu da će sporazum pomoći i oko problema nezaposlenosti braniteljske populacije.

Foto: Matija Gudlin

Potpisivanje sporazuma bilo je dijelom ministrovog posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje se, između ostaloga, susreo s predstavnicima udruga branitelja, održao prijem sa županom Darkom Korenom i njegovim suradnicima te položio vijenac hrvatskim braniteljima pod spomenikom na Florijanskom trgu.

– Ministar je ponovno došao u našu sredinu, ovaj puta i u vezi konkretnih tema skrbi za hrvatske branitelje, jedne od najznačajnijih grupacija hrvatskog društva. Razgovarali smo o organiziranju braniteljskih udruga, suradnji, korištenju određenih programa za branitelje u županiji. Naravno, osvrnuli smo se i na posjet Podravki i potpisivanje sporazuma te njegov gospodarski značaj. Tu braniteljske udruge svakako mogu biti značajan faktor – smatra župan Koren.

Ministar Tomo Medved u posjetu županiji

Posted by Epodravina.hr on Dienstag, 26. September 2017

 

čitam...