Svečana dodjela nagrada

FOTO/VIDEO Pogledajte tko su najbolji i najuspješniji podravsko-prigorski sportaši 2016. godine

Jako mi puno znači ova nagrada, poticaj mi je da budem još bolja, rekla je Ida Šimunčić.

16:28h
0
Podijeli objavu
Foto: Matija Gudlin

U đurđevačkom hotelu Picok danas se okupilo najbolje od najboljeg u sportu Koprivničko-križevačke županije na proglašenju najuspješnijih sportašica, sportaša i sportskih ekipa.

Priznanja su dodijeljena u više kategorija, a kao najuspješnija sportašica i sportaš proglašeni su Ida Šimunčić iz Atletskog kluba Križevci te Luka Đurđ iz Ronilačkog kluba Šoderica Koprivnica. Najuspješnija ženska ekipa su seniorke rukometnog kluba Podravka, dok je su se u muškoj konkurenciji tim naslovom okitila seniorska ekipa Atletskog kluba Koprivnica.

– Jako mi puno znači ova nagrada, poticaj mi je da budem još bolja. Iskreno, nisam ovo očekivala i stvarno sam sretna – uzbuđena je bila Ida Šimunčić te je izdvojila prvo mjesto na mlađem seniorskom natjecanju na 100 metara s preponama kao svoj najbolji rezultat u 2016.

Foto: Matija Gudlin

Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije poseban naglasak stavlja na privlačenje mladih sportaša i njihov razvoj, kao što je rekao legendarni Branko Zorko, danas tajnik Zajednice.

– Broj mladih sportaša raste iz godine u godinu, upravo je zato i uvedena kategorija perspektivnih sportaša i sportašica te sportskih klubova. Klubovi se jako teško financiraju i upravo su zato i zahvalni Zajednici. Mi ne financiramo rad klubova, ali financiramo gotovo sva sportska događanja i manifestacije na nivou županije – rekao je Zorko.

Najperspektivnijima u prošloj godini proglašeni su obarač ruku Marko Kogl iz Križevaca i koprivnička hrvačica Valentina Belušić, dok su kadetkinje RK Podravke i juniori Streljačkog kluba Križevci 1252 najperspektivnije ekipe u županiji.

Nagrađeni su i sportaši s invaliditetom među kojima je najuspješnija sportašica Nadica Mesar iz Ženske ekipe Viseće kuglane Đurđevac, Luka Drokan iz Kluba za obaranje ruke Tigar Križevci je najbolji sportaš, a kao ženska i muška ekipa izdvojeni su Ženska ekipa Viseće kuglane Đurđevac i Sportska udruga Veliko srce iz Koprivnice, čiji su se sportaši nedavno kvalificirali na Zimske olimpijske igre i pozdravljeni su gromoglasnim pljeskom okupljenih.

Foto: Matija Gudlin

Nagradu za izuzetna postignuća u sportu kući je odnijela karatistica Karate kluba Đurđevac Ema Juričić, kao i boksač Borna Lončarić iz kluba David Koprivnica te športsko društvo Gimnazijalac iz koprivničke gimnazije Fran Galović.

Bez pravih trenera ne bi bilo ni izuzetnih sportaša, a u prošloj se godini izdvojio Zvonko Jagušić koji je vodio Streljački klub Križevci 1252 do mnogih uspjeha. Dugogodišnjem predsjedniku Streljačkog kluba Radnik iz Đurđevca Ignacu Maletiću dodijeljena je nagrada za sportskog djelatnika godine, koju je primio uz mnogo emocija.

– Kada se 40 godina bavite nečim, to vam uđe pod kožu. Uzbuđen sam, drago mi je da se ulažu velika sredstva u sport i da će se mladi moći kvalitetnije njime baviti nego što smo to mi ikad mogli – rekao je Maletić.

Potpuni popis nagrađenih sportašica, sportaša i sportskih ekipa:

SPORTAŠICA S INVALIDITETOM – Nadica Mesar, Ženska ekipa Viseće kuglane Đurđevac

SPORTAŠ S INVALIDITETOM – Luka Drokan, Klub za obaranje ruku Tigar Križevci

ŽENSKA SPORTSKA EKIPA S INVALIDITETOM – Ženska ekipa Viseće kuglane Đurđevac

MUŠKA SPORTSKA EKIPA S INVALIDITETOM – Sportska udruga za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama Veliko srce Koprivnica

PERSPEKTIVNA SPORTAŠICA – Valentina Belušić, Hrvački klub Podravka Koprivnica

PERSPEKTIVNI SPORTAŠ – Marko Kogl, Klub za obaranje ruku Tigar Križevci

SPORTAŠICA – Ida Šimunčić, Atletski klub Križevci

SPORTAŠ – Luka Đurđ, Ronilački klub Šoderica Koprivnica

ŽENSKA SPORTSKA EKIPA – Seniorska ekipa Podravka Vegeta rukometnog kluba Podravka

MUŠKA SPORTSKA EKIPA – Seniorska ekipa Atletski klub Koprivnica

ŽENSKA PERSPEKTIVNA SPORTSKA EKIPA – Kadetska ekipa Rukometnog kluba Podravka

MUŠKA PERSPEKTIVNA SPORTSKA EKIPA – Juniorska ekipa Streljačkog kluba Križevci 1252

NAJUSPJEŠNIJI TRENER U 2016. GODINI – Zvonko Jagušić, Streljački klub Križevci 1252

ZASLUŽNI SPORTSKI DJELATNIK – Ignac Maletić

PRIZNANJE ZA IZUZETNO POSTIGNUĆE U SPORTU U 2016. GODINI
Ema Juričić, Karate klub Đurđevac
Borna Lončarić, Boks klub David Koprivnica
ŠŠD Gimnazijalac Gimnazija Fran Galović Koprivnica

Najuspješniji sportaš i sportašica županije u 2016.

Posted by Epodravina.hr on Donnerstag, 16. Februar 2017

 

Podijeli objavu