17.6 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Čuvanje starih običaja

FOTO/VIDEO Prelijepe vuzmice osvjetljavale nebo nad Kalnikom, a najimpresivnije su i nagrađene
F

Turistička zajednica Općine Kalnik te Općina Kalnik nagradili su mještane novčanim nagradama za najbolje vuzmice.

Ne propustite

Za vrijeme Uskrsa nije rijetkost vidjeti krijesove diljem Podravine i Prigorja, a posebno je osvijetljen bio potkalnički kraj.

Stanovnici sela i zaseoka s tog područja gradili su svoje tradicionalne vuzmice, a Turistička zajednica Općine Kalnik te Općina Kalnik nagradili su mještane novčanim nagradama za najbolje vuzmice.

Tako su prvu nagradu od 1000 kuna odnijeli mještani Donje Obreži (132 boda), drugom, od 500 kuna, su se okitili mještani Šoprona (127 bodova), a treću nagradu i 300 kuna osvojili su graditelji vuzmice iz Potoka Kalničkog (123 boda).

Podijeljene su nagrade i za dječje vuzmice i to 600 kuna mjestu Vojnovec, Duljaki (130 bodova), druga nagrada i 400 kuna Šopronu (114 bodova) i treće mjesto koje nosi 200 kuna mjestu Kamešnica, Štifani (108 bodova).

Ovim natjecanjem i simboličnim nagradama nastoji se potaknuti mještane na čuvanje tog tradicionalnog uskršnjeg običaja. Sudeći po broju vuzmica koje su osvjetljavale nebo nad Kalnikom, to je i uspjelo, a neki od njih bili su i u Denžićima, Kamešnici, Jembrekima, Štifanima, Fagnjenima, Kamenici Gornjoj i Donjoj, Kalniku Bobanjeku, Kalniku Kameniku, Donjem i Gornjem Borju, Gornjoj Obreži, Bedenici i Vojnovecu Kalničkom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Euro 2024.

FOTO Vatreni se bore s Italijom na terenu, a utakmica se gleda na svakom kutku, ulovili smo atmosferu

Odlučujuća je utakmica na Europskom prvenstvu za naše Vatrene. Igra se s Italijom, a samo pobjeda dolazi u obzir...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×