17.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Galovićeva jesen 2013. // Predstavit će se i pet pjesnika iz inozemstva
G

Ne propustite

Organizacijski odbor Festivala književnosti Galovićeva jesen 2013.u Gradskoj je upravi jučer predstavio ovu najznačajniju županijsku književnu manifestaciju, koja će se održavati od 24.do 26.listopada.

Galovićeva jesen već dvije godine ima i međunarodni karakter, pa će tako ove godine opet sudjelovati pjesnici iz inozemstva, i to Claude Ber (Francuska), Milosz Kamilo Manasterski (Poljska), Simone Mocenni Beck (Italija), Ljudmila Snitenko (Rusija) te Ivo Frbežar (Slovenija). Od domaćih pjesnika predstavit će se Božidar Bezinščak Bagola, Josip Cvenić, Mirko Ćurić, Andrijana Kos-Lajtman, Vjekoslav Prvčić i Rikardo Staraj. Na festivalu će gostovati i Muriel Calvet, ravnateljica Fondacije Saint-John Perse, koja se bavi djelom i ostavšinom tog francuskog nobelovca.

Festival književnosti Galovićeva jesen dodjeljuje nagradu za najbolje djelo zavičajne tematike, nagradu Mali Galović za pjesničke i prozne radove učenika osnovnih i srednjih škola i tri nagrade za neobjavljenu kratku priču na temu identiteta.

Nagrada Fran Galović za najbolje djelo zavičajne tematike sastoji se od diplome i novčanog iznosa od 10 tisuća kuna. Nagrada Mali Galović je sedmodnevni boravak na Ljetnoj školi pisanja u prekrasnom ambijentu dvorca Stara sušica u Gorskom kotaru, nedaleko Ravne Gore. Tri nagrade koje se dodjeljuju za neobjavljenu kratku priču na temu identiteta sastoje se također od diplome i novčanog iznosa, i to za prvu nagradu 700 kuna, drugu nagradu 500 kuna i za treću 300 kuna.

Ovogodišnji finalisti za Nagradu Fran Galović 2013. za najbolje djelo zavičajne tematike su
Boris Domagoj Biletić: Istarski pisci i obzori (književna studija), Mirjana Buljan: Zamračenje (roman), Mirko Ćurić: Braća u poniženju (priče), Mihaela Gašpar: Mitohondrijska Eva (roman), Dražen Ilinčić: Posljednji korak (roman), Antun Jozing: Mrtvi se ne vraćaju (roman) te Delimar Rešicki: Dronjci na hrpi (autobiografske priče), dok su dobitnici Nagrade Fran Galović 2013. za kratku priču Marica Betlehem Cecelja: Virtualni krug, Matija Ivačić: Znam, ne znam, te Silvija Šesto: Mjesto na kojem me okrznuo čovjek.

U organizacijskom odboru sjede Enerika Bijač (predsjednica), Silvija Ferenc, Marko Gregur, Dubravka Kovačić i Darko Pero Pernjak, pokrovitelj je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a organizatori su Grad Koprivnica i Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dan maturanata

Križevački maturanti u petak obilježavaju svoj dan i ove godine neće biti koncerta!

Tradicionalno obilježavanje Dana maturanata križevačkih srednjih škola očekuje se u petak, 24. svibnja. Kao i prijašnjih godina, svi maturanti...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×