Gimnazijski novinari pohvaljeni na LiDraNu

09:27h
0
Vedrana Strmečki, glavna urednica gimnazijskog lista FRANzine

Državna hrvatska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo za srednje škole ove školske godine održana je u Šibeniku u hotelu Solaris od 25. do 27. ožujka.

Nakon mnogo godina truda gimnazijskih novinara i mentorica, profesorica Nine Tadić i Romane Šutalo, naša škola ove školske godine ostvarila je velik uspjeh sa svojim gimnazijskim listom FRANzine te pozvana na državnu smotru u novinarskom izrazu u kategoriji školskih listova.

Školu je u ime uredništva (Marko Benjak, Nicole Cikač, Edita Jurenec, Mihael Kramarić, Marta Kunić,Tatjana Matić, Karla Medenjak, Nikolina Mesić, Nika Smolak, Ivan Sršić ) predstavljala učenica Vedrana Strmečki kao glavna urednica.

Na državnom LiDraNu ni u jednoj kategoriji nema rangiranja, nego se poziva deset najboljih predstavnika u novinarskom, literarnom i dramskom stvaralaštvu pa time što smo došli na državnu razinu i što je FRANzine uvršten među deset najboljih školskih listova srednjih škola u Hrvatskoj, velik je uspjeh, posebno za marljive novinare koji rade cijelu godinu.

Na održanom okruglom stolu, koji su vodili članovi Povjerenstva za školske listove dr.sc. Srećko Listeš i profesorica Anita Šojat, dobili smo pohvale i kritike, ali i stekli nova iskustava.

Sve u svemu, odlično smo se proveli, stekli nova poznanstva i uživali u suncu i plaži.

Nadamo se da ćemo biti još samo bolji i da se sljedeće godine opet vidimo na državnom LiDraNu.