Godišnja konferencija HUOJ-a // Pavlek: Komunikacijski stručnjaci trebaju više nego ikad

12:52h
0
Melita Pavlek istaknula je važnost komunikacije u ovim kriznim vremenima

Prošlog je vikenda u Opatiji održana 14. HUOJ-eva godišnja konferencija pod nazivom PR 2020.

Uz predavanja, panele i radionice održana je i sjednica Vijeća podružnica Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Predsjednica Vijeća Melita Pavlek izvijestila je o brojnim aktivnostima koje su se održavale u četiri osnovane podružnice, ističući kako je cilj povećanje broja članova te poboljšanje reputacije struke.

– Potičemo nastojanje da se struka certificira te utvrdi standarde prema kojima će se provoditi i zapošljavanje stručnjaka za odnose s javnošću. Sukladno tome pokrenuta je i inicijativa da izradimo dokument preporuke za zapošljavanje komunikacijskih stručnjaka koji su u doba krize iznimno važni, ne samo u institucijama i jedinicama lokalne samouprave, već i u cjelokupnom javnom prostoru – istaknula je Pavlek, dodajući kako bez komunikatora nema uspješne dvosmjerne komunikacije, a onda ni zrele demokracije i stvarno uspješne zajednice.

Podružnica Središnje Hrvatske ovom prilikom najavljuje i predstavljanje knjige Mirele Holy i Sonje Hodak ‘Komunikacijske strategije magije’ koje se održava u Koprivnici u četvrtak 31. listopada.