5.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 29. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
komuniciranje

Vježba stvara majstora
V

Jer, na žalost, znanje koje ubiremo bez prakse ostaje samo mrtvi kapital

Ne propustite

Svi komuniciramo i svi stalno slušamo o komuniciranju, čitamo o komuniciranju, educiramo se o komuniciranju.

I kada bismo sada trebali sumirati sve što ste o tome pročitali, vjerojatno biste se sjetili samo onog što inače prakticirate. Jer, na žalost, znanje koje ubiremo bez prakse, ostaje samo mrtvi kapital.

Jasno je da ne možete naučiti plivati ili jahati gledajući you tube clip o tome, a slično je i s trikovima koji poboljšavaju komunikaciju.

Zato se danas zadržavamo na dvije vježbe koje vam ostavljamo u idućih tjedan dana. Nemojte ih učiti nego ih provedite pogotovo ako imate neki interaktivni nastup.

ZADRŽITE POGLED
Očni kontakt ima krucijalnu ulogu kod kvalitetne komunikacije. On uspostavlja povezanost koju ne možete nadomjestiti nikakvim drugim alatom. U tome su se posebno usavršili profesionalni prodavači ili motivacijski govornici. Nedostatak takvog jakog kontakta uvijek ukazuje na sramežljivu osobu ili osobu kojoj komunikacija u tom trenutku nije prioritet. Nemojte smetnuti s uma da u 75% slučajeva zadržavamo očni kontakt kada govorimo, ali kod slušanja on pada na 40%. Želite li zaista ostvariti utjecaj, zadržite pogled i kada govorite i kada slušate. Jednako je važno.

ČEKAJTE
Ukoliko poštujete sugovornika uvijek ćete voditi brigu o omjeru slušanja i govora u odnosu. Najbolji komunikatori su upravo oni koji su i majstori aktivnog slušanja. Zapamtite da monolozi šalji krivu poruku sugovorniku i uvijek ‘plešite’ u komunikaciji. To vrijedi jednako za bilo koji interaktivni javni nastup. Vidjet ćete zapanjujuću razliku.

I baš zato od danas uzmite barem nekoliko dana za sebe i vježbajte samo ove dvije stvari.

Ništa drugo – naučit ćete puno o sebi i o drugima. Vjerujte mi…

Melita Pavlek savjetnica je za komuniciranje, stručnjak za lokalnu demokraciju i razvoj i NLP Leadership COACH. Uz bogato iskustvo u odnosima s javnošću i novinarstvu, trener je prezentacijskih vještina i transoaching tehnika. U svojim edukacijama kombinira napredne tehnike leadershipa i javnog nastupa s naglaskom na izgradnju autentične vrijednosti svake osobe individualno. Više o ponudi radionica na www.7thsensecoaching.com  Ukoliko trebate timske ili individualne radionice iz područja komunikacije u timu, prezentacijskih vještina i javnog nastupa, rješavanja nesuglasica, vođenja virtualnih timova, osobnog razvoja kontaktirajte magmel0505@gmail.com

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Za prave navijače

Stiže nam rukometna reprezentacija u Koprivnicu, evo koji sretnici su dobili ulaznice!

U nedjelju nas čeka prava rukometna poslastica u Koprivnici! Stiže nam reprezentacija HRvatske koje će u Školsko sportskoj dvorani...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×