DRUGA ŽNL

Grabežljivi Sokol ponovno poletio i sad želi pokvariti feštu u Bregima, Radanović: Spremni smo totalno zakuhati prvenstvo!

Bitku za drugo mjesto vode čak četiri momčadi ugurane unutar dva boda, a gusto je i pri dnu, jer se svi od osme do 13. pozicije nalaze unutar malena tri boda. 

19:00h
0
Vratara Županića i njegove Sokolovčane čeka dosta posla u Bregima // Foto: Vedran Tkalec

Uoči posljednjih, jesenskih 90 minuta u Drugoj ŽNL, sve je jasno. Bregovska Mladost prezimit će na vodećoj poziciji, Fugaplast iz Gole na posljednjoj i tu nikakvih promjena više ne može i neće biti. No, zato je sve ostalo otvoreno. Bitku za drugo mjesto vode čak četiri momčadi ugurane unutar dva boda, a gusto je i pri dnu, jer se svi od osme do 13. pozicije nalaze unutar malena tri boda.

Drugim riječima, daleko od toga da neće biti uzbudljivo u subotu i nedjelju, kada se igra 13. kolo, a daleko najviše pažnje privlači dvoboj u Koprivničkim Bregima, gdje gostuje Sokol. Mladost je u prošlom kolu u Prugovcu upisala drugi poraz u sezoni, no prezimit će kao vodeća, a u najgorem slučaju imat će četiri boda više od drugoplasiranog. Zato se u Bregima u subotu, osim utakmice, sprema i fešta.

Možemo žaliti što prvenstvo već završava 

No, domaćini moraju biti itekako oprezni, jer će s druge strane travnjaka stajati igrači Sokola, koji su zaredali tri pobjede, a u njima zabili čak 15 komada. Nakon nešto lošije forme u sredini sezone, Sokol je, možemo to tako reći, ponovno poletio, na veliko zadovoljstvo mladog trenera Saše Radanovića.

– Malo smo se opustili jedno vrijeme, imali smo kartonirane i ozlijeđene igrače i to se automatski odrazilo na igru. Međutim, na vrijeme smo se probudili i sad smo u igri za drugo mjesto. Konačno su nas krenuli golovi, dostigli smo željenu formu i možemo samo žaliti što je pred nama posljednje jesensko kolo – prokomentirao je Radanović.

Saša Radanović žali što polusezona već završava // Foto: Vedran Tkalec

Veseli ga činjenica da će završiti ovaj prvi dio sezone među pet najboljih, što je bio i plan, no kako kaže, još nisu rekli posljednju jesensku riječ.

Pitat će se nešto i nas, šanse su nam 50 – 50

– U Brege putujemo totalno neopterećeni rezultatom i to je dobra stvar. Također, s obzirom na njihovu poziciju dečki su maksimalno nabrijani, a i idemo kompletni, dok njima nedostaje nekoliko igrača. Dakle, u toj utakmici pitat će se nešto i nas i rekao bih da su nam šanse u postocima 50 – 50. Spremni smo totalno zakuhati prvenstvo – zaključio je Radanović.

Inače, Sokol je u prošlom kolu isprašio GOŠK sa 7:0, prethodno je slavio u Čvrstecu 5:2, a prije toga i Herešinčane su ispratili kući s tri komada. Zahvaljujući tom nizu sad su četvrti, s dva boda manje od Prugovca i Starigrada, dok su bodovno izjednačeni s Prekodravcem. Bregovci su, s druge strane, s 2:0 pali u derbiju u Prugovcu i ako žele imati mirnu zimu, trebali bi razmišljati u punom plijenu protiv grabežljivog Sokola.

Napisali smo, najjača je to utakmica u posljednjem kolu Druge ŽNL, a igra se u subotu u 14 sati. U isto vrijeme igra se i ona u Starigradu, dok svi ostali istrčavaju u nedjelju u 11 sati. Opširnije o tim utakmicama u nastavku.

Prekodravski derbi u Goli, prigorski u Sv. Petru Čvrstecu

Ono što odmah moramo naglasiti je to da se većina utakmica, točnije njih pet, igra u nedjelju u 11 sati. Složit ćemo se – prilično neobičan termin. Razlog leži u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji koja istog dana od 15 sati igra protiv Rusije na Poljudu. Kako god bilo, uz dvoboj u Bregima, još se jedan igra u subotu i to onaj u Starigradu. Istoimeni domaćin želi doći do nova tri boda, ovaj put protiv Podravca iz Torčeca. Zna se tko je favorit, ali zna se i to da je Torčance vrlo teško procijeniti, jer su padali protiv najslabijih, a zadavali muke najjačima.

U nedjeljnom terminu najviše pažnje privlači prekodravski derbi u Goli, gdje gostuju Ždalčani. Fugaplast je posljednji, Prekodravac se bori za drugo mjesto i na prvu bi sve trebalo biti jasno, ali daleko smo od toga. Prekodravac kiksa svako malo, kiksao je i prošlo kolo, dok je Fugaplast došao do vrijednog boda kod Bojovnika. Dakle, možemo reći da je tu sve otvoreno. Sve će biti otvoreno i u obližnjem Gotalovu, gdje gostuju Herešinčani. Gosti su u boljoj formi, imaju i više bodova, ali GOŠK je na svom terenu zaustavljao i jače.

S ulogama favorita na gostovanja odlaze Prugovac i Rudar iz Glogovca. Prugovčanima tri boda osvojena protiv Bregovci ništa neće značiti ako ne uzmu puni plijen i u dalekoj Gornjoj Rijeci, dok Rudar odlazi na noge Mičetincu, koji je u prošlom kolu iznenadio Ždalu, ali i kompletno sve pratitelje ovog ranga natjecanja. Za kraj nam je ostao prigorski derbi u kojem će snagu odmjeriti Čvrstec i Hrvatski bojovnik. Trenutno ih razdvaja jedan bod, ali laganu prednost dajemo domaćinu iz Svetog Petra Čvrsteca. Ponavljamo, sve nedjeljne utakmice igraju se od 11 sati.

PAROVI 13. KOLA DRUGE ŽNL, NEDJELJA 11h: 
Mladost (KB) – Sokol, subota 14h
Starigrad – Podravec, subota 14h
Fugaplast – Prekodravac
GOŠK – Omladinac
Gornja Rijeka – Prugovac
Mičetinac – Rudar (G)
Čvrstec – Hrv. bojovnik